Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.05.2012.
16:41
Vestionline, B92 A

Osvald: Beograd zaslužuje velika takmičenja

Predsednik Svetske veslačke federacije (FISA) Denis Osvald rekao je da Beograd u budućnosti zaslužuje organizaciju velikih veslačkih takmičenja.

Denis Osvald u društvu Vlade Divca i Aleksandra Šoštara

"Od 2003, kada je održan Kup nacija i 2008, kada je bilo Univerzitetsko prvenstvo, na Adi Ciganliji nije bilo velikih svetskih veslačkih takmičenja. Drago mi je što je nova generacija svetskog veslanja dobila priliku da se upozna sa ovom stazom i da se takmiči u prelepom ambijentu. Siguran sam da će se ovde i budućnosti održati još mnogo važnih okršaja“, rekao je Osvald.

On se zahvalio Organizacionom odboru Svetskog kupa i Veslačkom savezu Srbije, koji su uspeli da ispune visoke kriterijume i omoguće da se to takmičenje održi u maksimalnim uslovima.

Prvi čovek svetskog veslanja ujedno i predsedavajući Koordinacionog komiteta MOK za predstojeće Olimpijske igre dodao je da je London spreman i da sa nestrpljenjem očekuje početak najvažnijeg sportskog događaja na planeti.

"Olimpijsko selo je završeno, veslačka staza u Itonu je spremna i ako se izuzmu neki montažni objekti koji bi tek trebalo da se postave sve ostalo je već pod konac. Trenutno jedini problem koji bi mogao da iskrsne tiče se transporta. Za razliku od Pekinga, koji ima široke bulevare, u Londonu je situacija sasvim drugačija. Prestonica Velike Britanije moraće da se adaptira na 500.000 ljudi više na svojim ulicama u te tri nedelje, ali nadam se da će ovo pitanje, kao i sva ostala, biti rešeno na najbolji način“, naglasio je Osvald.

Predsednik FISA se osvrnuo i na pitanje bezbednosti celokupnih Igara i veslačkih takmičenja, s obzirom na prekid ovogodišnje trke Oksford – Kembridž, kada je jedan čovek u sred trke izronio između dve staze.

"To što se desilo na trci Oksford – Kembridž jeste nesvakidašnja stvar. Ipak, uzdamo se u pribranost veslačkih navijača jer nismo u situaciji da sa policajcima obezbedimo celu stazu, kao što je to nemoguće kada su u pitanju i biciklističke i maratonske staze. Što se tiče bezbednosti svih učesnika Olimijskih igara u Londonu, ona će biti na najvišem nivou“, rekao je Osvald.

Konferenciju na Adi Ciganliji je otvorio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac koji se zahvalio Osvaldu na poseti našoj zemlji.

"Ovom prilikom pozdravljam i sve učesnike Svetskog kupa u Beogradu. Nadam se da uživaju na Adi Ciganliji i u Beogradu i siguran sam da će i ovo takmičenje, kao i period koji sledi, iskoristiti da se na najbolji način pripreme za Olimpijske igre u Londonu“, kazao je Divac.

Predsednik Organizacionog odbora Svetskog kupa u Beogradu, pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov podsetio je da je to najveće takmičenje u prestonice od prvenstva Evrope 1932. kada je veslanje u pitanju.

"Za ovo takmičenje se pripremamo tri godine i nadam se da smo uspeli u nameri da napravimo divan ambijent za sve naše goste. Beograd i Srbija su došli u priliku da ugoste svetsku veslačku elitu, jer je ovde oko 70 odsto onih takmičara koji će se boriti za medalje u Londonu“, rekao je Atanasov.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar rekao je da je Svetski kup u Beogradu samo jedan u nizu velikih sportskih događaja u našoj zemlji.

"Nebrojano puta smo se dokazali kao odlični domaćini. I ovo takmičenje na Adi Cigalniji dokazuje da smo kadri da sa uspehom organizujemo najveće sporske događaje“, zaključio je Šoštar.

Svetski kup za veslače traje do nedelje na Adi Ciganliji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online