Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.05.2012.
12:41
Vestionline A

Borovčanin večeras brani WBO titulu

Nenad Borovčanin, najbolji srpski bokser, pokušaće večeras pred svojim navijačima u Loznici da odbrani titulu šampiona Evrope u kruzer kategoriji.

Brani titulu u Loznici - Nenad Borovčanin

Izazivač Borovčanina je 28-godišnji Nemac, turskog porekala Varol Vekiloglua. 

Srpski bokser je posebno zadovoljan što će titulu prvaka braniti baš u svom gradu.

"Tokom cele moje profesionalne karijere Lozničani su me neprestano pitali kada će biti meč u Lagatoru, srpskom hramu boksa. Nisam znao kada će to biti, ali sam znao da to treba da bude veliki meč, veliki spektakl. Sada znam odgovor, biće to 4. maja 2012. godine, odbrana titule prvaka Evrope u čuvenom Lagatoru, gde sam poslednji put boksovao 2003. godine kao amater za BK Loznica. Biće to moj prvi profi meč u Loznici i potrudiću se da svoje Lozničane i svoju naciju obradujem još jednom pobedom i odbranom titule. Vredno sam radio, kao i moje kolege iz Balkanboxing tima i spremali smo se za mečeve koji nam predstoje. Imali smo sjajne uslove za rad i pripremu u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku i veliku zahvalnost dugujemo direktoru Jasminku Pozdercu koji nam je omogućio vrhuske uslove za rad. Pored mene još tri boksera iz "Balkanboxing" kampa će boksovati uvodne borbe u Loznici i verujemo da ćemo nastaviti putem kojim smo I do sada išli, putem pobede", kaže za B92 Borovčanin.


Srpski bokser ne želi da odgovara na provokacije svog protivnika, ali kaže da će odgovor na iste Nemac koji je propustio trening, dobiti u ringu večeras od 22 sata.

"Moj odgovor biće u ringu. Loznica je grad boksa i ne sumnjam da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će Lagator nakon dugo godina "proključati" i dati domaći zadatak ostalim gradovima kako se navija na sportskim manifestacijama. Prvo sam se spremao za Nemca Štajna, ali je zbog žalbe koju je uložio prvi čovek "Prime Time Berlin", Roberto Role Komisiji za titule Svetske bokserske organizacije, jer Stajn nije boksovao duže od godinu dana, a Turčin je prvi na listi čekanja u WBO EUROPE, moj protivnik je promenjen. Predsednik Komisije 'WBO EUROPE', gospodin Artur Eleson usvojio je žalbu „Prime Time Berlin" i na taj način me primorao da u Loznici branim titulu protiv Vekiloglua. To nije znatno uticalo na mene, samo je došlo do male izmene u taktici koju spremam i to je sve. Iskreno sve će zavisiti od mene, veoma mi je bitno da ostanem hladne glave, da me ne ponese atmosfera, da pokažem da je ključ uspeha u glavni, a ne u mišićima. Koliko je ko trenirao i koliko ko zna o boksu, videće se u ringu. Osnovno merilo da li smo ja i moj tim dobro radili je rezultat koji će se videti u ringu. U ring ulazim, kao i uvek, sa jednim jedinim ciljem , a to je pobeda, jer moja opcija nije poraz", zaključio je Borovčanin.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online