Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.05.2012.
20:54
Beta A

Veslačka elita na Svetskom kupu u Beogradu

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je danas će se na Svetskom kupu u Beogradu okupiti elita i da će to biti prava provera za sve takmičare kojima predstoje olimpijske kvalifikacione regate.

Selektor Nebojša Ilić

"Imaćemo uvid u formu, ali i sposobnosti naših prijavljenih posada. Kroz ovakve regate ćemo sigurno doći do najboljih posada uoči Olimpijskih igara", rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Predstojeći Svetski kup, koji će se održati u naredna tri dana na Adi Ciganliji, neće biti kvalifikacioni takmičenje za OI. Plasman u London srpski veslači pokušaće da izbore na kvalifikacionoj regati u Lucernu krajem maja.

"Svetski kup u Beogradu rešava sve dileme pred takmičenje u Lucernu. Za one koji već imaju olimpijsku normu, Svetski kup u Beogradu biće prvi testu uoči OI", kazao je Ilić i dodao da će Srbija imati pet posada na Adi Ciganliji.

On je kazao i da je aktuelna trofejna generacija srpskih reprezentativaca zaslužila priliku da se pred svojim navijačima takmiči protiv najboljih na planeti.

Izvršni direktor Svetske veslačke federacija (FISA) Met Smit rekao je da je ta organizacija veoma srećna što je Beograd domaćin prestižnog takmičenja.

"Želimo da dodje što više gledalaca, jer će narednih dana na jednom mestu moći da vide barem 70 odsto takmičara koji će sa na Olimpijskim igrama boriti i osvojiti medalje", naveo je Smit.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović istakao je da je Svetski kup najveće i najvažnije veslačko takmičenje u istoriji Srbije i Beograda.

"Naredna četiri dana imaćemo priliku da vidimo najbolje svetske veslače. Pored toga, održaće se i paraolimpijska kvalifikaciona regata za London. Sve je spremno za početak", istakao je Jevremović i dodao da se do sada prijavilo više od 300 posada iz 40 zemalja.

Izvršni direktor Svetskog kupa Mladen Stegić rekao je da su prvi takmičari stigli u Beograd još prošlog vikenda, a da sada predstoji tri dana intenzivnog programa tokom kojih će biti dešavanja "od jutra do mraka".

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog kupa Dragan Atanasov kazao je da se Beograd tri godine spremao za ovaj dogadjaj i da će to, kada je u pitanju veslanje, biti prava uvertira za OI u Londonu.

Za Srbiju će na Svetskom kupu od petka do nedelje veslati četverac bez kormilara, dvojac bez kormilara, dubl skul i dva ženska skifa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online