Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.04.2012.
20:46
Beta A

Bubka poželeo uspeh srpskim atletičarima na OI

Svetski rekorder u skoku motkom i potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka poželeo je danas u Beogradu uspeh srpskim atletičarima na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu.

Sergej Bubka

Potpredsednik Svetske atletske federacije i svetski rekorder u skoku motkom Sergej Bubka poželeo je danas u Beogradu uspeh srpskim atletičarima na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu.

"Velika mi je čast što sam u Srbiji, zadovoljstvo mi je bilo da vidim kako sport igra važnu ulogu u vašoj zemlji i želim puno uspeha srpskim atletičarima na Olimpijskim igrama u Londonu", rekao je Bubka novinarima u Beogradu nakon sastanka sa ministrom unutrašnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Bubka je ocenio i da su najvažnije uloge sporta održavanje zdravog života jedne nacije i pravilan razvoj mladih.

Dačić je najavio da će u Srbiji uskoro početi izgradnja zatvorene atletske dvorane.

"Uskoro će početi izgranja zatvorene atletske dvorane, što će biti prvi takav objekat ne samo u Srbiji nego i u regionu, uz finansiranje Vlade Srbije, što će biti dalji podsticaj srpskoj atletici", rekao je Dačić i ocenio da rezultati srpskih sportista "obnavljaju dostojanstvo i vraćaju poverenje gradjana u državu".

Sastanku Bubke i ministra Dačića prisustvovali su i predstavnici Atletskog saveza Srbije.

Bubka je ranije danas posetio Vojnu akamediju, na čijoj lokaciji će biti izgrađena prva zatvorena atletska dvorana koja će nositi ime osnivača Srpskog olimpijskog komiteta generala Svetomira Djukića.

 

Bubka: Atletska staza u Smederevu doprineće razvoju sporta

 

Potpredsednik Međunarodne atletske asocijacije (IAAF) i svetski rekorder u skoku s motkom Sergej Bubka danas je u Smederevu prisustvovao postavljanju kamena temeljca za atletsku stazu koja će nositi njegovo ime.

 

"Velika mi je čast da se ovaj objekat nazove baš po meni i siguran sam da će doprineti popularizaciji atletskog sporta pogotovo kod omladine. Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i ovo će biti još jedan korak ka razvoju atletike", naglasio je Bubka.

 

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović istakao je da je "ovo savršen vid saradnje lokalne samouprave i Atletskog saveza, čiji je rezultat nova atletska staza.

 

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević ocenio je da će "posle izgradnje olimpijskog bazena i streljane i izgradnja atletske staze u velikoj meri poboljšati sportsku infrastrukturu grada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online