Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.04.2012.
10:47
B92, Vestionline A

F1: Rozbergu pol-pozicija, Šumi u prvom redu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na trećoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Kine.

Nemac je do prve pol pozicije u karijeri došao krugom u Šangaju u vremenu od 1:35.121 minuta, sa pola sekunde prednosti u odnosu na Luisa Hamiltona u Meklarenu.

Hamilton se, ipak, neće naći u prvom redu na startu trke u nedelju od 9 časova po srednjeevropskom vremenu, zbog promene menjačke kutije, pa će biti sedmi. Tako će drugu startnu poziciju zauzeti sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher, dok će treći biti vozač Zaubera Kamui Kobajaši.

Rozberg je tokom kvalifikacija za trku u Kini najbolje čuvao za kraj, pošto mu je samo jedan brzi krug bio dovoljan da bi osigurao najbolju startnu poziciju. Rivali nisu uspeli ni da mu se približi, o čemu posebno govori podatak koliku prednost je imao u odnosu na drugoplasiranog Hamiltona, dok je Šumaher bio manje od jedne desetinke dalje. Rozberg je tako, pored toga što je došao do svoje prve pozicije, i Mercedesu doneo prvu najbolju startu poziciju od kada se tim samostalno takmiči u Formuli 1, od početka 2010. godine.

Pošto zbog izdanja Rozberga i Šumahera od početka sezone prvi startni red ne može da bude iznenađenje, kao jedno od najvećih u Šangaju može da se okarakteriše četvrto vreme Kobajašija. Ipak, za najveće iznenađenje zaslužan je aktuelni šampion Sebastijan Fetel, koji nije uspeo da se kvalifikuje za poslednji deo i borbu za pol poziciju.

Kobajaši će zahvaljujući kazni za Hamiltona biti treći na startu, a uz njega će se u drugom redu naći Kimi Raikonen u Lotusu. Iza će slediti Dženson Baton u drugom Meklarenu, vozač Red Bula Mark Veber, Hamilton i Serhio Peres u Zauberu. Prvu desetoricu na startu kompletiraće pobednik prethodne trke u šampionatu, Velike nagrade Malezije, Fernando Alonso u Ferariju i drugi vozač Lotusa Roman Grožan.

U prvom delu kvalifikacija nije bilo iznenađenja, pa je pored vozača Katerhema, Marusje i Hispanija rejsinga eliminisan Žan-Erik Vernj u bolidu ekipe Toro Roso. Mladi Francuz će zauzeti 18. poziciju na startu, a iza njega će slediti Heiki Kovalainen, Vitalij Petrov, Timo Glok, Šarl Pik, Pedro de la Rosa i Narijan Kartikejan.

Odmah potom usledilo je najveće iznenađenje, pošto je Fetel eliminisan već u drugom delu. Branilac titule prošle sezone je bio apsolutno dominantan u kvalifikacijama, ali ove godine nije ni blizu pol pozicije. To je posebno bilo vidljivo u Šangaju, gde se kockao i u poslednjim trenucima ostao bez mesta među najboljom desetoricom.

Mladi Nemac je tada imao još jednu šansu da izbori plasman u treći deo kvalifikacija, ali nije mogao bolje od 11. pozicije. Iza njega se našao Felipe Masa u Ferariju, ispred dvojca Vilijamsa Pastora Maldonada i Bruna Sene, vozača Fors Indije Pola di Reste i Nika Hilkenberga, i Danijela Rikarda u drugom bolidu ekipe Toro Roso.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online