Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2012.
20:56
Beta A

Arunović: Uloga favorita je nova za mene, ali trudim se

Srpska olimpijka Zorana Arunović rekla je da joj je uloga favorita u Londonu donekle otežavajuća okolnost, ali i da joj prija pažnja koju strelci dobijaju u pripremama za Igre.

"Još sam nova u svemu ovome. Do sada su me smatrali autsajderom, a sada sam prvi put favorit. To jeste na neki način otežavajuća okolnost, ali se sa tim borim dan za danom", rekla je nasmejana Zorana Arunović.

Aktuelna svetska prvakinja u pucanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara i vicešampionka sa 25 metara kazala je da ipak uživa u statusu olimpijca i da joj prija podrška javnosti.

"Streljaštvo nije medijski eksponiran sport, niti je atraktivan navijačima, tako da nam svima prija podrška javnosti", kazala je ta 25-godišnja Beograđanka.

Zorana Arunović je plasman na igre izborila još 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Minhenu, kada je postala prva sportistkinja iz Srbije koja se plasirala na OI.

Iste godine je dobila i priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju sportiskinju godine, a popela se i na prvo mesto svetske rang liste u kategoriji vazdušni pištolj. Iako je pre 2010. učestvovala samo na jednoj Univerzijadi, toliki skok u rezultatima i uspesima nije joj bio iznenađenje.

"Ta 2010. je bila godina mojih najvećih uspeha, ali se tu nije desilo ništa drugačije u odnosu na ono što se dešavalo svih godina pre nje: trening, trening, trening... i upornost koja je dala rezultat", objasnila je Zorana Arunović, koja često učestvuje na turnirima i osvaja priznanja.

Ona je priznala da joj forma nekada varira, ali da se ne brine kakva će biti u Londonu.

"Forma varira, ali mi je bitno da imam trenera, odnosno sestru Jelenu, koja me poznaje do detalja i koja u svakom trenutku u odnosu na kalendar i moje stanje zna kako da mi tempira formu i podigne je kada je najbitnije. Sigurna sam u nju i ona u mene, i kao tandem savršeno funkcionišemo", rekla je Zorana Arunović.

Novinari i ljubitelji sporta od nedavno mogu da nađu Zoranu Arunović na društvenoj mreži Tviter (@zorana_arunovic), na kojoj je vrlo aktivna.

"Komunikativna sam osoba, tako da mi je Tviter super. Nemam profil na Fejsbuku, a nalog na Tviteru sam napravila da bih mogla da komuniciram sa prijateljima, ali i da obaveštavam druge šta se dešava u streljaštvu. Najdraže mi je bilo kada sam (sa Evropskog prvenstva) iz Finske tvitovala rezultate i osvajanje medalja", rekla je Zorana Arunović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online