Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.03.2012.
12:04
Vesti A

Borovčanin može na Huka

Nenad Borovčanin stekao je ulaskom među osam najboljih na planeti pravo da izazove svetskog šampiona u verziji WBO Marka Huka, rođenog u Sjenici kao Muamer Hukić, koji sada boksuje pod nemačkom zastavom!

Borovčanin, koji je titulu šampiona Evrope u kruzer kategoriji odbranio u Novom Sadu, ipak, neće to učiniti pre 2013. Borovčanin će se dotle koncentrisati na odbranu evropske titule.

Njegova sledeća borba biće zakazana najverovatnije za 4. ili 5. maj. Ni ime rivala, ni mesto održavanja, za sada nisu poznati.

"Veliko, ali i očekivano priznanje za mene, pošto sam ovu poziciju zaslužio pošteno, u ringu. Naravno, cilj nije 8. pozicija, već broj jedan na rang-listi izazivača šampiona sveta (pored Huka titule drže i Huan Pablo Ernandes u IBF; Krištof Vlodarčik u WBC i Giljermo Džouns u WBA verziji). U ovoj godini mi je plan da boksujem dva meča u kojima bih branio titulu šampiona Evrope. Prva odbrana planirana je za 4. ili 5. maj u Srbiji, a druga u Nemačkoj kao predborba jednom od braće Kličko. Svakako je neophodno da u prvom duelu trijumfujem i da odbranim titulu da bih je branio i na jesen. Spreman sam za sve izazove i najjače protivnike u Evropi, tako da mi nije bitno ko će biti izazivač. Trudiću se da na svakom treningu u naredna dva meseca nadmašim samog sebe, jer je to jedini put da napredujem i ostanem na tronu", rekao je Borovčanin. 

WBO lista izazivača


1. Denis Lebedev, Rusija
2. BJ Flores, SAD
3. Aleksandar Aleksejev, Rusija
4. Latif Kajode, Nigerija
5. Nuri Seferi, Albanija
6. Mateuš Masternak, Poljska
7. Pavel Kolodzjej, Poljska
8. Nenad Borovčanin, Srbija
9. Firat Arslan, Nemačka
10. Kaj Kurcava, Nemačka

Poziv za Holivud


Borovčanin je evropski pojas osvojio juna 2011. u Banjaluci, pobedom protiv Konstantina Kokoa Semendžijeva iz Bugarske. Odbranio ga je 23. decembra u Novom Sadu, kada je dobio Nemca Larsa Buholca. To je bio veoma važan meč, pošto je direktor WBO za Evropu Ištvan Kovač bio u Spensu i predložio napredak Borovčanina za jedno mesto na rang-listi.


Predsednik WBO Frančesko Varcarel poslao je Borovčaninu pozivnicu da bude specijalan gost na godišnjem kongresu WBO organizacije koji će biti održan u Holivudu oktobra 2012. i kome će prisustvovati sva značajna imena iz sveta boksa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online