Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.03.2012.
21:43
Vesti A

Veslaće i za majku

Srpski olimpijac u veslanju Goran Jagar učiniće sve da teški četverac obraduje naciju u Londonu na Olimpijadi.

Pre četiri godine u Pekingu Goranu Jagaru i Nikoli Stojiću izmakla je olimpijska medalja u dvojcu bez kormilara. Bliži se London. Jagar sada vesla u "teškom" četvercu bez kormilara i sprema se za visoke domete.


Srpski veslači su uvek u vrhu ovog sporta na svetskom nivou. I kada ne osvoje medalju nikada nisu obrukali zemlju koju predstavljaju. Nema dileme da će i u Londonu, kakve god da budu postave u nekoj od disciplina, veslati iz petnih žila i probati da se popnu na postolje.

"U Pekingu sam debitovao na najvećoj sportskoj smotri i zaista sam bio fasciniran tim događajem. Stojić i ja smo bili maksimalno spremni, ali smo doživeli peh pošto smo zakačili bovu i na kraju smo morali da se zadovoljimo trijumfom u B finalu, odnosno sedmim mestom. Od tada se praktično oštrim za London. Maksimalno sam fokusiran na žestoke i, mogu slobodno da kažem, nikad bolje pripreme, a ne dozvoljavam ništa da me poremeti", izjavio je Jagar. 

U čamcu od 14. godine


Goran Jagar, iako će u junu napuniti 28 godina, ima iza sebe pristojan veslački staž. Ovim sportom bavi se punih 14 godina, od 1998. Prve zaveslaje napravio je u Veslačkom klubu Galeb iz Zemuna, a od 2005. je član Partizana.
Osvojio je pregršt medalja na domaćoj i međunarodnoj sceni. Nedostaje ona olimpijska.

Tokom nedavnih priprema u Izraelu doživeo je težak udarac. Iz Srbije je stigla vest da mu je preminula majka Nada. Jagar kaže da je to veliki gubitak, ali i da će mu to biti dodatni motiv da osvoji medalju u Londonu.


"Majčina smrt je ogroman gubitak. Međutim, taj događaj kao da mi je udahnuo novu snagu za sve izazove koji me očekuju u ovoj godini. Znam koliko je majka želela da osvojim olimpijsko odličje, pa mi ta misao u glavi ne dozvoljava da stanem u ovom teškom trenutku već da hrabro nastavim dalje. U Londonu ću veslati i za nju", ističe Jagar.


Pripreme za sportski događaj godine su u punom jeku. Teški četverac - Miloš Vasić, Radoje Đerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, koji je formiran 2010, ostao je bez odličja prošle godine, ali je vađenjem olimpijske vize ispunio glavni cilj.

"Zadovoljan sam prethodnom sezonom. Dostigli smo špic forme na Svetskom kupu u Lucernu, gde smo ušli u finale. Ipak, kao mlada i neiskusna posada nismo taj špic uspeli da održimo do Bleda. Izmaklo nam je finale, ali smo u B finalu uspeli da se domognemo mesta koje je vodilo direktno u London i time zadovoljimo i sebe i stručni štab. Upravo to održavanje forme na najvišem nivou je nešto na čemu najviše radimo i ako uspemo da taj segment popravimo možemo slobodno da razmišljamo ne samo o finalu u Londonu već i o mestu na postolju. Teški četverac je izuzetno kvalitetan i smatram da nema te posade na svetu s kojom ne možemo da se nosimo", uveren je Jagar.

Retka je promena discipline


Pre nego što je zaveslao u teškom četvercu, Jagar se niz godina takmičio u dvojcu bez kormilara sa mnogo starijim i iskusnijim Nikolom Stojićem. Sada je on najstariji i najiskusniji u čamcu. Prema njegovim rečima odlično se snašao kako u novoj disciplini, tako i u svojevrsnoj ulozi "učitelja".

 

"Promena discipline u veslanju nije retka pojava i podrazumeva se da moraš brzo da se prilagodiš novim zahtevima. Ipak, mnogo je lakše kada pređeš iz manjeg u veći čamac. Naime, u četvercu je brži zaveslaj, tj. brže se odbacuješ nogama ka špicu čamca. Zbog toga je malo veći problem ako godinama veslaš u četvercu pa pređeš u dvojac, jer u četvercu vremenom postaneš brz, a dvojac te tera da ideš malo sporije što se tiče samih pokreta", kaže Jagar i dodaje da u toj posadi "nema šefa - svi su jednaki".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online