Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.03.2012.
08:55
Vestionline A

Francuski ministar u poseti džudistima Zvezde

David Duje, francuski ministar sporta, olimpijski i svetski šampion, posetio je džudo klub Crvena zvezda. Obilaskom Republičkog zavoda za sport, uvaženi gost i legenda džudo sporta značajan deo vremena posvetio je razgovoru sa crveno belim džudistima.

Neposredno pred obraćanje članovima DŽK Crvena zvezda, David Duje zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu. "Zahvalio bih se na prilici za ovu posetu kao i što sam imao prilike da upoznam ovo značajno mesto za srpski sport. Odlično je što ste imali takvu sposobnost i viziju da okupite sve grane na jednom mestu i da ovde stvorite jedan novi izvor budućeg vrhunskog sporta", rekao je francuski ministar.


U prvim utiscima posete Republičkom zavodu za sport, dvostruki olimpijski šampion i trostruki osvajač svetskog trona u džudou je rekao: "U vašem radu zastupljena je i naučna i medicinska sfera sporta. Iskustva i dostignuća u ovoj oblasti koristite kasnije u praktičnom radu sa takmičarima. To je upravo ono što i mi u Francuskoj pokušavamo da uradimo u našem olimpijskom centru, koji bi takođe trebalo da bude izvorište vrhunskog sporta".

On je posebno naglasio prijateljstvo sa Ivanom Todorovim, našim trofejnim reprezentativcem, a danas prvim čovekom Džudo saveza Srbije, članom sportske komisije Evropske džudo unije.


"Srpski potencijal u sportu mi je dobro poznat, jer mi je to omogućilo da upoznam i mog odličnog prijatelja Ivana Todorova. Izuzetnu zahvalnost vam dugujem jer sam dobio priliku da se sretnem sa džudistima. Njima ovom prilikom želim da kažem da onog trenutka kada vežete pojas imate mogućnost sve da dostignete, pa čak da jednog dana postanete i ministar".

David Duje je ovu priliku iskoristio da mladim sportistima prenese neko od svojih iskustava.


"Trenirajući ovde na strunjači, svi snovi su vam dozvoljeni. Najvažnije je da svi snovi mogu postati stvarnost. Nemojte se ograničavati u ciljevima. Samo na taj način možete dostići maksimum, da jednog da dođete na Olimpijske igre i osvojite olimpijsko odličje", rekao je francuski ministar.


Poseta džudistima Zvezde bila je prilika da prvi čovek francuskog sporta zvanično uputi poziv za zajedničke pripreme. "Imamo sreću da se bavimo izuzetnim sportom. Mi džudisti najbolje znamo da samo zajedničkim radom možemo da postignemo maksimum. Upravo zato vas i pozivam da dođete u Francusku i da učestvujete u našim pripremama".


Legendarna francuska džudoa, najbolji džudista svih vremena, David Duje još jednom se osvrnuo na prijateljstvo sa srpskim džudistom Ivanom Todorovim.
 

"U Francuskoj smo uvek izuzetno cenili srpske džudiste i uvek smo imali odlične odnose. Mislim da zapravo na isti način razmišljamo. Nadam se i verujem da će upravo iz Srbije, doći sledeći najbolji džudista ili džudistkinja svih vremena. Svi rekordi postoje zato da bi se potukli. To je i razlog zbog koga ću i ja biti veoma srećan kada čujem da je neko drugi zaslužio ovo priznanje. Za nas starije prava je sreća i privilegija da vidimo kako vi naredujete i pobeđujete", zaključio je David Duje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online