Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.03.2012.
19:24 >> 21:52h
RTS A

Otvoreno EP u rvanju, loš start srpskih takmičara

Tri poraza srpskih rvača prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu - Marijan Gecin, Marko Jovanović i Bojana Joličić eliminisani. Četvoro srpskih takmičara sutra na strunjačama beogradske Arene.

Svečanom ceremonijom i izvođenjem himne Srbije večeras je u Beogradu otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom, na kojem će do nedelje 11. marta učestvovati oko 800 takmičara iz 43 zemlje.

Predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti rekao je pred oko 2.500 gledalaca u dvorani "Beogradska arena" da će najbolji evropski rvači na šamponatu imati sjajnu priliku za proveru forme uoči Olimpijskih igara na leto u Londonu.

"Verujem da će trud Rvačkog saveza Srbije (RSS), koji je veoma aktivan u organizovanju velikih događaja, biti nagrađen. Domaćini su naporno radili i učinili sve kako bi svim učesnicima prvenstva boravak u Beogradu bio prijatan", izjavio je Martineti.

Predsednik Evropskog rvačkog saveta (CELA) Ceno Cenov izrazio je uverenje da će šampionat u Beogradu promovisati nove lidere evropskog rvanja.

"Očekujem kvalitetan šampionat i promociju novih lidera evropskog rvanja, ali i trendove u budućem razvoju tri olimpijska stila - grčko-rimskog, slobodnog i ženskog", poručio je Cenov.

Loš start srpskih rvača

Reprezentativci Srbije u rvanju Marijan Gecin i Marko Jovanović, kao i njihova koleginica Bojana Joličić eliminisani su prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u rvanju.

U prvoj borbi muškaraca u kategoriji do 66 kg slobodnim stilom Marijan Gecin je u prvom kolu izgubio od Otara Tušišvilija iz Gruzije.

Marko Jovanović, u kategoriji do 96 kg, bio je slobodan u prvom kolu, a u osmini finala izgubio je tehničkim tušem od Ukrajinca Valerija Andriceva.

Jedina srpska dama koja se pojavila na strunjači prvog dana Bojana Joličić (do 48 kg) tehničkim tušem izgubila je od Ukrajinke Ljudmile Baluške.

"Moja protivnica je mnogo iskusnija takmičarka, ali sam ipak očekivala da ću duže pružati otpor. Meni je ovo prvo veliko takmičenje, stigla me je i trema", kazala je Joličićeva posle borbe.


Srbija će drugog dana Prvenstva Evrope u rvanju imati četiri predstavnika na borilištima u Beogradskoj areni.

Sutra će se u muškoj konkurenciji u kvalifikacijama boriti Dragan Dešić u kategoriji do 60 kilograma slobodnim stilom, kao i Nikola Marković u kategoriji do 55 kilograma.

U kvalifikacijama u ženskoj konkurenciji gledaoci će na strunjačama moći da vide Evu Tubu u konkurenciji do 51 kilograma slobodnim stilom i Anđelu Krčmarević (do 59 kilograma).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online