Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2012.
13:30
P. Bajić - Vesti A

Četiri sestre Tuba merkaju medalje!

Evropsko prvenstvo u rvanju biće održano u Beogradu sledeće nedelje, a u konkurenciji dama Srbija će imati sedam predstavnica, od čega su čak četiri sestre iz porodice Tuba.

Ana (22), Eva (21), Ira Aurora (19) i Una Svetlana (17) oprobale su se u raznim borilačkim sportovima pre nego što su se definitivno odlučile za rvanje, a veliki potencijal sada imaju priliku da iskažu i na glavnoj seniorskoj sceni.


"Dugo smo se bavile džudoom, a onda smo kolektivno odlučile da pređemo na rvanje. Uvek smo išle zajedno, pa se sada tako i spremamo za EP. Želja mi je da osvojim medalju", kaže najstarija Ana.


Od nje, kao najiskusnije, tome se nada i direktor turnira Rajko Baltić, a u narednom periodu se najviše očekuje od najmlađe. Una Svetlana će ove godine proslaviti 18. rođendan, ali već ima tri bronzane medalje sa EP u mlađim kategorijama - dve među kadetkinjama i jednu u juniorskoj konkurenciji, prve za žensko rvanje u našoj zemlji. Sada će, zajedno sa sestrama, debitovati na glavnoj, seniorskoj evropskoj sceni, ali ističe da je za nju u ovom trenutku prioritet EP za juniore.  

Sestre Tuba kažu da u porodici imaju veliku podršku, a pored njih, tu su i dva brata, koji se, takođe, bave borilačkim sportovima. Najstariji Milan Viktor je rođen u SAD, kao i Ana, Eva i Ira Aurora, dok su Una Svetlana i najmlađi Milan na svet došli u Beogradu. Razlog tome je što je porodica dugo vremena živela u SAD, gde je doktorirao njihov otac Milan. Njegovim stopama su krenule dve starije kćerke, koje studiraju matematiku, dok su dve mlađe u Sportskoj gimnaziji.


Vole da izlaze zajedno, ali za to nemaju mnogo vremena. Treninzi su u prvom planu, a sve su pune reči hvale za trenera Sretena Stankova.

"Uvek je tu, šta god da nam zatreba, bilo da je vezano za strunjaču ili van nje. Zbog toga smo mu veoma zahvalne. On je najbolji trener na svetu", istakla je Una Svetlana.

Petković promoter


Evropsko prvenstvo u rvanju održava se od 6. do 11. marta u Beogradskoj areni, a pored sestara Tuba u ženskoj konkurenciji će Srbiju predstavljati i sestre Krčmarević, Jovana (22) i Anđela (20), kao i Ljiljana Savanović (22). One će pokušati da, u narednim godinama, donesu ženskom rvanju bar delić slave iz muške konkurencije.

 

Jedna od legendi našeg rvačkog sporta Momir Petković, osvajač zlata na OI u Montrealu 1976, promoter je ovog EP.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online