Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.02.2012.
23:35
Beta A

Tekvondisti idu u London po medalju

Sportski sekretar Tekvondo asocijacije Srbije (TAS) Dragan Jović ocenio je da je plasman troje srpskih takmičara na Olimpijske igre najveći rezultat tog sporta u istoriji Srbije, i najavio da tim ide u London sa ambicijom da osvoji medalje.

Milica Mandić

"Osvojili smo ekipno prvo mesto na kvalifikacijama i izborili tri olimpijske norme sa najmlađim timom na takmičenju. To je najveći uspeh ovog sporta u istoriji. Olimpijski komitet Srbije zacrtao je osvajanje pet medalja u Londonu, a mi kažemo dodajte tu još neku koju će doneti tekvondo borci", rekao je Jović medijima.

Na evropskim kvalifikacijama za OI koje su održane u ruskom Kazanju, nastup u Londonu izborio je Damir Fejzić u kategoriji do 68 kilograma i njegove koleginice Milica Mandić do 67 i Dragana Gladović do 57.

"Ispunio sam san plasmanom na OI, sada imam novi cilj, želim u Londonu da osvojim medalju. Uspeh sam postigao zahvaljujući velikoj podršci trenera, zahvaljujem se njima, kao i roditeljima i svima koji su me podržavali na tom putu", kazao je Fejzić.

Njegovi treneri Mario i Marin Dujić istakli su da je njihov borac prvi Vršcanin koji je izborio plasaman na Olimipijske igre pole 60 godina.

Milica Mandić se obratila predstavnicima medija i uz osmeh ocenila da je postignut veliki uspeh, i da se nada da će u Londonu ponoviti podvig.

"Zadovoljna sam nastupom na turniru. Imala sam veoma tešku borbu u polufinalu, ali uz veliki trud i podršku trenera uspela sam. Sada nas čeka još teži posao da se pripremimo za London", kazala je Mandićeva.

Jović, koji je njen trener, kazao je da će na turniru u Londonu biti takmičenje u četiri katgorije, što je dvostruko manje nego na drugim takmičenjima, i naglasio da je time uspeh srpskih reprezentativaca veći.

Najviše takmičara u Londonu biće iz Evrope, a Jović je dodao i da će veliku konkurenciju srpskim takmičarima činiti i borci iz Koreje koja je tradicionalna sila i zemlja odakle je tekvondo potekao, i Iranski takmičari.

Generalni sekretar TAS Zoran Ćendić istakao je rezultat takmičara kao prekretnicu u tom sportu posle koje će on dobiti više pažnje. 

"Više nismo mali", kazao je Ćenić i dodao da je uz veliki rad takmičara, trenera i saveza veliki doprinos rezultatima dao i Olimpijski komitete Srbije koji je pomagao
borce na njihovom putu ka normi za London.

Na konferenciji za medije nije prisustvovala Dragan Gladović koja je pokušala da stigne u Medija centar iz Šapca, ali je zbog velike gužve u saobraćaju izostala.

Tekvondo turnir na programu je u Londonu od 8. do 11. avgusta a pre toga takmičare iz Srbije očekuje i Evropsko prvenstvo u maju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online