Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.12.2011.
11:45
Beta A

Najvažniji događaji u srpskom sportu u 2011. godini

Ulazimo u poslednju nedelju 2011. Utisci se sumiraju, pročitajte kako je agencija BETA poređala svoje u odlazećoj godini. Razmislite šta je na vas ostavilo utisak, koji ljudi i timovi su izazvali emocije, pozitivne ili negativne, svejedno.

1. DJOKOVIĆEVA ZLATNA SEZONA - Srpski teniski reprezentativac Novak Djoković odigrao je jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa. Počeo je 41 uzastopnom pobedom, a na kraju godine imao je učinak od tri osvojena grend slem turnira, rekordnih pet Masters turnira i ubedljivo prvom pozicijom na ATP listi. Djoković je tako sa trona skinuo do tada "nedodirljivi" dvojac Rodžer Federer - Rafael Nadal.

2. ODBOJKA U VRHU - Obe seniorske odbojkaške selekcije postale evropski prvaci. Žene su odbranile i titulu u evropskoj ligi, a zlatne medalje su osvojile još tri mladje kategorije na zasebnim turnirima.

3. VATERPOLISTI PARTIZANA - Vaterpolo klub Partizan osvojio je titulu evropskog prvaka posle punih 35 godina. To je crno-belima sedmi takav trofej i tako izjednačila rekord zagrebačke Mladosti.

4. NEUSPEH KOšARKAŠA - Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je neuspeh na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i tako, posle četiri godine priprema, ostala bez plasmana na Olimpijske igre u Londonu.

5. SLOM FUDBALSKE REPREZENTACIJE -Fudbalska reprezentacija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, posle čega su se od reprezentacije oprostili Dejan Stanković i Nemanja Vidić, a nacionalni tim je godinu završio porazima na gostovanju u Južnoj Americi. Srbija je u evropskim klupskim takmičenjima imala četiri predstavnika, od kojih je samo slabašni Rad uspeo da časno ispadne, ali u predkvalifikacijama. Partizan, Crvena zvezda i, naročito, Vojvodina pretrpeli su teške i neočekivane poraze.

6. DOMINACIJA PARTIZANA - Partizan dominira u skoro svim sportovima sa loptom. Fudbaleri su osvojili četvrtu uzastopnu titulu u Srbiji, što niko do sada nije uradio, kao i kup. Košarkaši su osvojili 10. uzastopnu titulu šampiona Srbije, petu uzastopnu Jadranske lige i četvrti kup. Državni prvaci bili su i vaterpolisti, odbojkaši i košarkaši.

7. KK ZVEZDA - Stvaranje kluba Crvena zvezda Beograd, kada je Crvena zvezda ustupila FMP-u pravo da koristi ime i grb tokom sledećih pet godina. šef stručnog štaba postao je jedan od najtrofejnijih i najcenjenijih evropskih trenera Svetislav Pešić.

8. STOJAKOVIĆ ZAVRŠIO KARIJERU - Nekadašnji košarkaški reprezentativac Predrag Stojaković objavio je da prekida sa aktivnim igranjem košarke, u 34.godini. Sa reprezentacijom je osvojio zlatnu i bronzanu medalju na evropskim prvenstvima i jednu zlatnu na Svetskom prvenstvu. Veći deo karijere proveo je u NBA ligi, u kojoj je letos osvojio svoj jedini šampionski prsten.

9. USPON TIPSAREVIĆA - Srpski teniski reprezentativac Janko Tipsarević počeo je sezonu na 49. mestu ATP liste, a završio je na devetom. Ove godine je prvi put osvojio neki ATP turnir, a do kraja godine pobedio je na još jednom.

Na kraju je bio rezerva i zaigrao je na završnom turniru u Londonu.

10. USPESI STRELACA - ženska reprezentacija u sastavu Zorana Arunović, Jasna šekarić i Bobana Veličković ekipni prvak Evrope u disciplini vazdušni pištolj u martu u Breši, a Andrija Zlatić evropski šampion (malokalibarski pištolj) u avgustu u Beogradu. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online