Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.12.2011.
12:03
Vesti A

Priznanje srpskom boksu

Predsednik BSS Velizar Đerić postao član Upravnog odbora najprestižnije svetske bokserske federacije.

U luksuznom hotelu i kazinu Mendelej bej u Las Vegasu, nedavno je održan 49. kongres najprestižnije bokserske federacije na svetu - Svetskog bokserskog saveta (WBC), na kome je učestvovalo više od 1.300 delegata iz 164 zemlje.

Kongres je uveličao rekordan broj aktuelnih i pogotovo bivših bokserskih šampiona: Majk Tajson, Ivander Holifild, Lari Holms, Ken Norton, Oskar de la Hoja, Rej Šugar Leonard, Marvin Hagler, Tomas Herns, Hulio Cezar Čavez senior i junior...

Srbiju se predstavljali predsednik federacije prof. dr Miroslav Popović, dugogodišnji član Borda WBC, predsednik Balkanske federacije Velizar Đerić i generalni sekretar srpske federacije Luka Popović. 

Prijateljski susret Tajsona i Holifilda


Miroslav Popović je otkrio da su se nekada žestoki rivali Majk Tajson i Ivander Hofilid, prijateljski susreli u Vegasu:


"Pozdravili su se toplo i srdačno, što je još jedan dobar pokazatelj da je boks, iako za mnoge surov sport, zaista plemenita veština".

 

Radosavljević pravi domaćin

 

Bilo kuda - Srbi svuda!

"U Las Vegasu nam je stalno na usluzi bio zemljak, građevinski preduzimač u penziji Rajko Radosavljević, koji ima odlične kontakte s najvećim američkim bokserima i promoterima. On decenijama živi u Americi, a ranije je živeo u beogradskoj Lominoj ulici. Njega sam upoznao u Las Vegasu još dok sam tamo dolazio kao selektor reprezentacije bivše Jugoslavije", rekao je Popović.

Od naših boksera najbolje je rangiran Enad Ličina, na 15. mestu u kruzer kategoriji, u kojoj je Nenad Borovčanin 25. Crnogorski bokser iz Budve Nikola Sjekloća, član beogradskog kampa Crvena zvezda Ginis, ostao je na šestom mestu u supersrednjoj kategoriji, i moraće bar još jednom da brani titulu Internacionalnog šampiona.


WBC čini ukupno deset konfederacija, a u Las Vegasu je jednoglasno odlučeno da ubuduće predsednik Združenih nezavisnih i slovenskih zemalja (CISBB) bude Miroslav Popović, dugogodišnji potpredsednik, dok je član UO Velizar Đerić, predsednik BS Srbije.


"Na svečanom zatvaranju mi je ukazana posebna čast, jer sam sedeo za stolom sa Tajsonom i njegovom suprugom. Tajson mi je rekao da je Mate Parlov, kao bokser, proneo slavu Jugoslavije širom sveta. Bio je srdačan, pokazavši sasvim drugo lice od onog dobro prepoznatljivog u javnosti. Zadovoljan sam boravkom u Las Vegasu, a legendarni predsednik NjBC-a, Meksikanac Hoze Sulaiman, još jednom je potvrdio da je veliki prijatelj srpskog boksa", rekao je Miroslav Popović.


Čelnici WBC-a su posebno istakli da su ponosni na humanitarni rad ove organizacije, posebno pohvalivši Amerikanku Džil Dajamond, koja je na čelu Komiteta za pomoć siromašnoj deci u celom svetu. Prikazan je i dokumentarni film o nedavno preminulom legendarnom bokserskom šampionu Džoe Frejzeru.

Naredni, jubilarni 50. kongres WBC-a, održaće se u poznatom meksičkom turističkom centru Kankunu, a 2013. u Kardifu (Vels).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online