Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.12.2011.
12:03
E. V. A

Ne boje se ni visina Planice

Četvorici olimpijskih kandidata pruženi odlični uslovi za rad, a društvo im prave i srpski kajakaši.

 

Srpski biciklisti sa predsednikom stručne komisije BSS-a Radomirom Pavlovićem

Prva grupa srpskih olimpijskih kandidata počela je pripreme na Olimijskom trenažnom centru na Planici. Ivan Stević, Žolt Der, Gabor Kasa i Esad Hasanović, ostaće dve nedelje na pripremama, kojima rukovodi Radomir Pavlović, profesor, predsednik Stručne komisije Biciklističkog saveza Srbije.


"Imamo izvanredne uslove, teretanu, saunu, trim kabinet", kaže u prvom raportu Pavlović.

"Biciklisti su u takozvanim visinskim sobama, prva dva dana su imali uslove kao da su na 2.200 metara nadmorske visine, potom će tri dana biti na 2.500 i ostatak priprema "provešće" na 3.000 metara. Sa nama su i srpski kajakaški olimpijci i oni rade sa "suvim veslom", što je veoma slično našem kompi trenažeru, koji je kupio BSS. Moram da se, u ime svih biciklista, još jednom zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije, koji je finansirao ove pripreme i koji će biti uz nas u celom periodu do odlaska na OI u London".


Treninzi su tri puta dnevno - trčanje, hodanje, valjci i teretana, ukupno, oko osam sati. Prvih dana korišćene su i skakaonice jer je hotel 200 metara od doskočišta. Srpski biciklisti više puta su išli uz stepenice, a samo na velikoj skakaonici ih ima - 850. 

"Kada su završili, a trajalo je oko 12 minuta, noge su im se tresle kao da su uključeni u struju", slikovito je opisao ovaj trening Radomir Pavlović.

"Međutim, naš maser, Amerikanac Peri, ima zlatne ruke i sve ih za čas dovede u red. Popodne, na treningu su bili kao novi. Idemo i na pešačke ture, oprobali smo se i u penjanju na stenu. Ovo su veoma korisne pripreme, sada je veoma važno da se napravi i program za nastavak, bitno je da se ne zaglavimo u snegu u Beogradu, po povratku, već da odemo u toplije krajeve".

Mobilno stanje


U kancelariji BSS-a - mobilno stanje. "Operacija London" je počela i generalni sekretar Petar Rokvić pokušava da, u dogovoru sa firmama i prijateljima biciklističkog sporta, obezbedi i dodatna finansijska sredstva.

 

"Pomoć Olimpijskog komiteta Srbije je dragocena u ovoj fazi i bez nje ne bismo ništa uradili, ali ako želimo uspeh na OI moramo mnogo više da uložimo. Biciklizam je skup sport, nije to fraza, tako da bi nam dobro došla svaka pomoć i uputili smo molbe na brojne adrese. Nadamo se pozitivnim odgovorima, kako bismo za nastavak prirema obezbedili novac, a time i maksimalne uslove za olimpijske kandidate", kaže Rokvić.

 

Dva mesta


Biciklizam je treći put zaredom na olimpijskim igrama. U Atini 2004. startovao je Ivan Stević, u Pekngu 2008. Ivan Stević i Nebojša Jovanović.
BSS se za London, uz ogromne napore i odricanja, izborio za dva mesta u olimpijskoj trci, a za njih konkuriše širi krug vozača.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online