Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.12.2011.
12:03
Vesti A

Nole treći put laureat "Vesti"

Kao i svake godine u decembru "Vesti" izaberu sportiste koji su obeležili godinu za nama.

1. NOVAK ĐOKOVIĆ - Ovo je bila njegova godina, ne samo u tenisu već uopšte u svetu sporta, gde je postao jedno od najprepoznatljivijih imena. Više nije pratilac Rodžera Federera i Rafaela Nadala, već je ispred njih. O tome da je to potpuno zasluženo dovoljno govori činjenica da je Švajcarca savladao u četiri od pet okršaja ove godine. Zaustavio ga je jedino u polufinalu Rolan Garosa, kada je prekinuo seriju Srbina od 41 uzastopne pobede od početka sezone i 43 ukupno, računajući dve iz finala Dejvis kupa protiv Francuske krajem prošle godine. Takođe, od Španca je bio bolji u svih šest duela, među kojima su i dva na šljaci, na kojima je Nadal do tada bio neprikosnoven.

Novak je osvojio 10 turnira, među kojima su čak tri grend slem turnira (Australijen open, Vimbldon i US open), kao i pet iz serije Masters 1000 (Montreal, Rim, Madrid, Majami i Indijan Vels), zatim onaj u rodnom gradu Beogradu, kao i u Dubaiju. Igrao je još jedno finale u Sinsinatiju, koje je predao Britancu Endiju Mareju. Teniski broj 1 je postao 4. jula, a na kraju godine je stigao i do četvrtog mesta na listi zarada u karijeri sa 32.882.760 dolara.

2. FILIP FILIPOVIĆ - Zemlja izuzetne vaterpolo tradicije i godinu na izmaku pamtiće po fantastičnim rezultatima i na reprezentativnoj i na klupskoj sceni, a posebno će ostati u sećanju Filipa Filipovića. U 2009. je proglašen za najboljeg igrača Evrope, a sada je nasledio Vanju Udovičića na mestu najboljeg vaterpoliste sveta u anketi FINA magazina, u kojoj su učestvovali članovi nacionalnih federacija i predstavnici medija.

U dresu nacionalnog tima je osvojio zlato u Svetskoj ligi i srebro na SP, gde je proglašen za najkorisnijeg MVP igrača. Sa saigračima iz Pro Reka je bio neprikosnoven u Italiji, dok se u finalu Evrolige isprečio Partizan.

3. JOVANA BRAKOČEVIĆ I IVAN MILjKOVIĆ - Ovaj odbojkaški dvojac je već upisan zlatnim slovima u istoriju našeg sporta. Jovana Brakočević se popela na vrh Evrope u dresu reprezentacije Srbije i ponela titulu najkorisnijeg igrača turnira u našoj zemlji i Italiji, a isto je učinila i na završnom turniru Evropske lige u Istanbulu, gde je bila i najbolji smečer. Uz to, ima i bronzu sa Svetskog grand prija, gde takođe nije izostala nagrada, ovaj put za prvog poentera.


Njenom kolegi Ivanu Miljkoviću je dobro poznat osećaj penjanja na evropski tron, jer je isto učinio još 2001. I tada i sada je bio najkorisniji igrač takmičenja, ali će događaje u Beču posebno pamtiti, pošto je ovog puta bio u ulozi vođe jedne nove generacije, koja je iznenadila mnoge. Takođe, u ovoj godini je osvojio titulu šampiona Turske, zajedno sa Andrijom Gerićem u dresu Fenerbahčea.  

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online