Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.10.2011.
12:18
Vestionline, Press A

Nađa Higl: Sve je podređeno Olimpijadi u Londonu

U intervjuu za "Press" Nađa Higl otkriva da tek sad ulazi u najbolje godine za plivača i kroz šalu poručuje da bi, ako se desi da na Igrama osvoji medalju, ovog puta bio red da mama stavi tetovažu, kao što je to uradio njen otac kada je osvojila zlato na SP u Rimu.

Nađa Higl: Najbitnije mi je da dam maksimum

Godinu dana pre Igara ispunili ste normu za učešće, koliko je to važno za dobre pripreme?

"Pre svega, drago mi je što je osim mene i ostalih plivača, za sada ovako velika ekipa izborila plasman na Olimpijske igre jer su tu i vaterpolisti i veslači, atletičari. To je odlična stvar jer imamo dovoljno vremena da planiramo i da se spremimo za najveće takmičenje. Verujem da će nas biti još više i da ćemo u Londonu dati maksimum da na pravi način predstavimo svoju zemlju, najbolje što možemo".

Šta se novo dešava u vašoj karijeri, niste otišli na Svetski kup u Moskvu?

"Preskačem takmičenja u malim bazenima, jer sam se fokusirala na velike bazene zbog Olimpijskih igara. Očekuje me sledeće godine EP u velikim bazenima, kao i miting u Londonu gde će biti provera tog bazena na kojem ćemo se takmičiti na Olimpijskim igrama".

London će biti kruna sledeće godine, kakva su očekivanja i da li sanjate neku medalju?

"Biće to najvažnije takmičenje za sve. Svakome je, naravno, san da osvoji Olimpijsku medalju, sada je to samo pitanje trenutka. Kao i uvek, najbitnije mi je da dam maksimum u tom trenutku, da budem zadovoljna trkom, a o plasmanu ne razmišljam, jer to ne zavisi samo od mene već i od drugih takmičarki. A znamo da će svi biti izuzetno spremni, jer su to Olimpijske igre i to je kruna godine. Biće žestoka trka, ali ja ću da dam maksimum".


S obzirom na to što ste mladi, a već uspešni, kada očekujete potpuni zenit u svojoj plivačkoj karijeri?

"U pojedinačnom sportu najbolji rezultati postižu se od 25. do 27. godine. Ja sada ulazim u 25. tako da sada možete da očekujete od mene maksimum".


Da li mislite da ste vi i Milorad Čavić svojim uspesima maksimalno popularizovali plivanje i postali uzor mladim ljudima?

"Nadam se da jesmo, bolje da im mi budemo uzor nego neko drugi, da ih ne pominjemo sada. Bitno je da se ugledaju na sportiste, koji na pravi način reprezentuju zemlju. Imamo odlične odbojkaše, vaterpoliste, plivače, znači imaju na koga da se ugledaju", kaže Nađa za Press.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online