Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.08.2011.
15:25 >> 16:42h
Vestionline, Beta A

Eklston: Biće teško promovisati F1 u Indiji

Prvi čovek Formule jedan, Berni Eklston, rekao je danas da će uspešna promocija Velike nagrade Indije biti veliki izazov u toj zemlji, koja je inače luda za kriketom.

Prvi čovek Formule jedan - Berni Eklston

"Formula jedan je nova u Indiji i trebaće nam mnogo napora kako bismo probudili interesovanje. Znam da nikada nećemo moći da stignemo kriket, ali možda ćemo moći da se približimo", rekao je Eklston.

Trka u Indiji održaće se 30. oktobra na stazi koja će se zvati Bud i čija je izgradnja u toku. Staza će biti dugačka 5,14 kilometara, a trenutno se gradi u gradiću Velika Noida, udaljenom oko 40 kilometara od Nju Delhija.

"Biće to jedna od najlepših staza u šampionatu i biće završena na vreme. Ljudi svakodnevno proveravaju sve i sve će biti u dobrom stanju", rekao je Eklston.

Stazu je projektovao nemački arhitekta Herman Tilke, koji je osmislio većinu novih trkališta koja su dodata Formuli jedan poslednjih godina. Eklston je došao u Nju Delhi da bi promovisao generalnog sponzora, telekomunikacionu kompaniju Barti ertel (Bharti Airtel), petog najvećeg mobilnog operatera na svetu.

Interesovanje za Formulu jedan u ovoj zemlji od 1,2 milijardi stanovnika poraslo je poslednjih godina, kada su u sport ušli indijski vozači Narain Kartikejan i Karun Čandhok. Kartikejan je počeo da vozi 2005. godine za Džordan, a u prvom delu ove sezone vozio je za Hispaniju. Čandhok je debitovao za Hispaniju prošle sezone, a ove je prešao u Lotus.

Očekuje se da će interesovanje za F1 podići i učešće tima Fors Indija.

Berni i Flavio prodali svoj deo Kvins Park Rendžersa

 

Londonski Kvins Park Rendžers, koji se ove sezone vratio u Premijer ligu, dobio je novog vlasnika. Klub je u četvrtak preuzeo malezijski biznismen Toni Fernandes, inače vlasnik Tima Lotus u Formuli 1 i avio kompanije „AirAsia“.

 

Fernandes je do većinskog vlasništva nad novim premijerligašem došao pošto je otkupio 66 odsto akcija kluba od prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona i Flavija Brijatorea, bivšeg šefa Renoa i Benetona, takođe u tom šampionatu.

 

Deo od 33 odsto akcija londonskog kluba zadržao je Lakši Mital, najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji. Fernandes je pre kupovine Kvins Park Rendžersa želeo da kupi Vest Hem, klub čiji je navijač.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online