Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.08.2011.
19:26
Vestionline A

Tašana Bogatinovski osvojila bronzanu medalju na EP u Beogradu

Tašana Bogatinovski reprezentativka Srbije, članica Pančeva, osvojila bronzanu medalju na Šampionatu Evrope u Beogradu u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći za juniorke sa 590 krugova (98, 99, 98, 100, 99, 96).

Pobedila je Roksana Dudose (Rumunija) sa 594 kruga, srebro je pripalo Katarini Nojvirt (Austrija) sa 592 kruga. Druge dve srpske reprezentativke Katarina Biserčić i Jelena Zeljajić zauzele su 46. i 48. mesto u konkurenciji 67 takmičarki sa po 572 kruga.

Tašana Bogatinovski - desno

U ekipnoj konkurenciji, slavila je Austrija sa 1.763 kruga, druge su Švajcarkinje sa 1.761 krugom, treće Rumunke sa 1.757 krugova. Srbija je 12. sa 1.734 kruga u
konkurenciji 15 nacija.


"Presrećna sam pogotovo što je mi je ovo lični rekord četiri kruga bolji od starog
i posebno mi je drago što sam ga postavila na Prvenstvu Evrope", rekla je Tašana
Bogatinovski.

"Bila sma veoma napeta i potrošila sam mnogo energije u prvih pet serija. U šestoj jedva sam izdržala, bilo je i nekoliko grešaka i možda sam ispustila sjajniju
medalju, ali i ovako smo dobro počeli prvenstvo".


Bogatinovski je drugi put u karijeri gađala na ovom strelištu za koje svi kažu da je
zahtevno.


"Prošle godine posle Svetskog kupa održano je Prvenstvo Vojvodine i tada sam
prvi put gađala u Kovilovu. Jeste teško, ali isti su uslovi i za druge. Sada nas očekuje takmičenje u trostavu u sredu i mislim da, kada smo malo osetile atmosferu da neće biti ponovo treme i da će i rezultati biti bolji".


Selektor Stojiljković je dobro najavio da Srbija može da se prvog dana upiše na listu
zemalja osvajača medalja.

"Ponavljam da je uvek dobro da se krene sa medaljom, tada se osokole i ostali, bude više motiva. Čestitam Tašani Bogatinovski pre svega na rezultatu jer je uvek za svaku pohvalu kada sportista na velikom takmičenju obori rekord, makar to bio i lični. Katarina Biserčić i Jelana Zeljajić su gađale ispod njihovih objektivnih mogućnosti. Malo opravdanje je trema jer su bile pred svojom publikom. Oba rezulta su loša i za trostav, a kamo li za olimpijski meč. Da su imale po 383 kruga, a to nije bilo nedostžno bili bismo bronzani i u ekipi..."


Trener Tašane Bogatinovski u družini Pančevo Ivan Manojlović je teško preživljavao
poslednje hice u meču za bronzu:

"Dala je sve od sebe u prvih šest serija i plašio sam se da li će psihološki izdržati do kraja. Počela je poslednju seriju sa osmicom, ali je to nije uplašilo, nastavila je da se bori i izdržala je. Svaki krug je bio dragocen i veliki kao kuća. Ona gađa bolje trostav pa i tu možemo da se nadamo lepim plasmanima. Dobro smo trenirali, taj rad je i doneo ovu medalju".


Nemanja Mirosavljev, seniorski reprezentativac Srbije puškom, olimpijac Novog Sada imao je šaljivi komentar na prvu medalju Srbije:


"Sudija, sviraj kraj, treća smo nacija prvenstva ne treba dalje da gađamo..."

U istoj disciplini gađali su i juniori. Ekipno, Srbija je deveta, a najbolji plasman u

pojednačnom delu imao je Novosađanin Žarko Trifunjagić sa 583 kruga na 22. mestu. Za ulazak u finale bilo je potrebno 588 krugova, visoka meta za srpske juniore koji jednostavno nisu imali dan...


Medalje je uručio predsednik Organizacionog komiteta Milan Šotra a novčane
nagrade, lični dar predsednika ESK Vladimira Lisina (1.500, 1.000. i 500 evra) počasni predsednik ESK Uni Nikolajsen.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online