Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.07.2011.
22:28
Press A

Udovičić: Sve bih dao za zlato u Londonu!

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić u intervjuu za Press otkriva da su mu predstojeće Svetsko prvenstvo u Šangaju i odbrana zlatne medalje osvojene pre dve godine u Rimu prioriteti u 2011, ali ne krije da bi sve to dao za zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Vanja Udovičić

"Proteklih godina imao sam prilike da osvajam trofeje, ali i da gubim neke bitne, zato što nije pravljena selekcija takmičenja po važnosti pa ekipa nije uspevala da odoli pritiscima koje nose sva takmičenja. Leto je kratko, a ovoga puta nije ni bilo vremena da se ekipa umori ili da se ne pripremi za Svetsko prvenstvo, što je jako dobro. Meni bi bila velika satisfakcija i veliki uspeh da osvojimo medalju. Međutim, ako mene pitate, prihvatio bih da u Šangaju budemo poslednji, kao i na Evropskom prvenstvu sledeće godine, a da u Londonu osvojimo olimpijsko zlato", istakao je Udovičić.

Selekcija Srbije je u Firenci osvojila šestu titulu u Svetskoj ligi i tako izborila plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, što je i bio glavni cilj „delfina" za ovo leto.

"Možda najbitnija stvar i primarni cilj za ovo leto bio je dobar rezultat u Svetskoj ligi i na Svetskom prvenstvu, koji bi nam obezbedio plasman na Olimpijske igre u Londonu sledeće godine. Drago mi je što smo to ostvarili već iz prvog pokušaja, tako da u Šangaju možemo da budemo donekle rasterećeni. Od samog starta govorio sam da mene Svetska liga uopšte ne interesuje. To nikako ne znači da ja omalovažavam to takmičenje, već samo smatram da nam je Svetsko prvenstvo primarno takmičenje ovog leta. Isto tako smatram da je nastavak uspešnog niza i donošenje medalja sa svih velikih takmičenja veoma dobro, kako za reprezentaciju tako i za Savez. U tih 16 godina, od sankcija, na samo tri takmičenja nismo osvojili medalju, i to je zaista impresivan podatak", ocenio je najbolji vaterpolista sveta u 2010.

Kapiten je još jednom istakao da ne bi trebalo vršiti pritisak na reprezentaciju, jer bi breme favorita moglo da bude mač sa dve oštrice.

"Trebalo bi biti realan. Mi smo jedna od najmlađih selekcija na Svetskom prvenstvu. Drago mi je što smo prebrodili taj prvi stepenik u našem sazrevanju, ali nas čeka još mnogo toga. Baš zato moramo da idemo polako, korak po korak, a ne da već sada pričamo o polufinalu. Sada kada smo overili vizu za London, mislim da je najvažnije da se na Svetskom prvenstvu okrenemo samima sebi. Kao i uvek igramo za Srbiju, daćemo sve od sebe da odbranimo zlato. Iskreno, smatram da bi osvajanje svake medalje bio uspeh, a ne samo zlatne. Od početka leta pričam da bi trebalo skinuti opterećenje sa reprezentacije. Po godinama i po iskustvu još uvek nismo dovoljno mentalno jaki da možemo da podnesemo pritisak favorita. Naravno, mi ne bežimo od naših ciljeva i ambicija, kao ni od odgovornosti koju imamo prema Srbiji, građanima i sebi samima", zaključio je Vanja Udovičić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u odbranu titule kreće duelima sa Kinom i Rumunijom i Australijom, u B grupi, ali Vanja Udovičić ističe da naš tim nema previše razloga da razmišlja o predstojećim rivalima.

"Nikada nisam razmišljao o protivnicima u grupi. Ušao sam u takav sistem u reprezentaciji gde vas odmah nauče da morate da budete pobednik i da nikada ne razmišljate o drugima, već da oni razmišljaju o vama. Drago mi je što imamo jedan normalan put kroz Svetsko prvenstvo i što možemo u hodu da podižemo formu i ispravljamo neke sitnice u našoj igri. Utakmice u grupi su nam idealne za mentalnu i fizičku pripremu za ono što nas očekuje kasnije, u fazi eliminacije".

Vaterpolisti Srbije nadigrali Hrvatsku

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Hrvatske rezultatom 8:7 (1:1, 4:2, 2:1, 1:3) u prijateljskom meču odigranom u Singapuru.

 

Tri gola za Srbiju postigao je Prlainović, Pijetlović dva, a po jednom u listu strelaca upisali su se Gocić, Ćuk i Filipović. Tri pogotka za Hrvate dao je Muslim, Obradović dva, a Sukno i Paškvalin po jedan gol.

 

"Rezultat uopšte nije bitan. Malo smo angažovanije igrali nepune tri četvrtine. Probali smo i nešto uspeli da vidimo", rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

 

Obe selekcije pripremaju je za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje počinje narednog vikenda. Srbija i Hrvatska odigraće još jedan prijateljski meč u ponedeljak, a potom će naša selekcija igrati prijateljske duele i sa Španijom i Madjarskom.

 

"Teško je za sada, ali moramo da se naviknemo. U Šangaj idemo sa dva cilja. Prvi da osvojimo medalju a drugi da ona bude po mogućtvu zlatna", kazao je Stefan Mitrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online