Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.07.2011.
17:10
Beta A

Potpisan ugovor o saradnji OKS i Sindikata fudbalera

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac i prvi čovek Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica potpisali su u petak Memorandum o razumevanju.

Saradnja će se realizovati kroz program OKS "Karijera posle sporta", koji ima za cilj da pomaže profesionalnim sportistima kada završe karijeru i započnu novo poglavlje u svojim životima, odnosno u delu mirnog rešavanja arbitražnih sporova, pošto je OKS prema novom zakonu nadležan za sporove u oblasti sporta.

Predsednik OKS Vlade Divac izrazio je zadovoljstvo što će se i fudbaleri uključiti u program "Karijera posle sporta" koji će im pružiti šansu da se dodatno edukuju po okončanju kako je naveo "teške i kratke karijere".

"Karijera jednog sportiste traje veoma kratko, a pošto su obaveze ogromne većina ne stiže da se posveti nekim drugim važnim stvarima. Mi im sada pružamo mogućnost za dodatnu edukaciju", rekao je Divac.

On je kao posebno važan momenat naglasio saradnju preko Stalne sportske arbitraže OKS, koja je prema novom zakonu o sportu Vrhovna institucija nadležna za rešavanje sporova.

"U fudbalu i košarci zbog posebnosti tih sportova imamo najviše sporova i mi ćemo se truditi maksimalno da pomognemo kako bi nam svima bilo bolje", poručio je Divac.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica zahvalio se Divcu i OKS što su baš u njima prepoznali partnera, sa zajedničkim ciljem da se radi na boljoj budućnosti profesionalnih sportista.

"OKS je pokazao razumevanje, što je i logično da se kao krovna organizacija srpskog sporta interesuje za stanje u našem fudbalu, a svi se mi slažemo da imidž našeg fudbala nikada nije bio gori".

Predsednik Stalne sportske arbitraže OKS Dejan Simić objasnio je da je to telo sada vrhovna institucija nadležna za rešavanje sporova u srpskom sportu.

"Čekali smo da usvojimo novi statut i tako ozvaničimo ono što piše u zakonu o sportu. Tek bi trebalo da potpišemo ugovore sa Savezima oko načina saradnje, ali važno je reći da i pre nego što se ta saradnja ozvaniči imamo ovlašcenja za rešavanje sporova. Mi ćemo se zalagati za princip "mirenja", odnosno pronalaženja adekvatnog rešenja koje je u zajedničkom interesu svih strana", rekao je Simić. 

Divac neće da se meša u odnose FSS i Crvene zvezde

 

Vlade Divac ne želi da se meša u odnos Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Crvene zvezde time što bi prokomentarisao odluku FSS da odbije zahtev "crveno-belih" za vanrednim izborima i smenom predsednika Tomislava Karadžića.

 

Divac smatra da bi kao prvi čovek OKS time narušio autonomiju FSS u radu.

"Zaista ne bih ulazio u problematiku FSS. Fudbalski savez jeste naš član, ali ima punu autonomiju u svom radu, pa i u slučaju ovog zahteva Crvene zvezde", izjavio je Divac.

 

Na insistiranje novinara da ipak, makar iz ličnog ugla prokomentariše stanje u našem fudbalu, Divac je rekao:

 

"Moje lično mišljenje zadržaću za drugu priliku".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online