Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 05.06.2011.
15:22
Vestionline, Fonet A

Milanović: Ostvarili smo san mnogih generacija!

Vaterpolisti Partizana, koji su u subotu u finalu Evrolige savladali italijanski Pro Reko u Rimu sa 11:7, stigli su u Beograd, gde su ih na aerodromu Nikola Tesla, dočekali su najverniji navijači crno-belih.

Nakon velike pobede nad Pro Rekom 11:7 u finalu Evrolige, vaterpolisti Partizana su doputovali u Beograd, a pehar na aerodoromu 'Nikola Tesla' izneo je vaterpolista Dušan Mandić, da bi zatim zajedničkom pesmom igrači i navijači Partizana proslavili veliki uspeh beogradskog kluba.

Igor Milanović

Trener Igor Milanović izjavio je po dolasku u Beograd da su sjajna atmosfera i specifičan timski duh medju "crno-belima" kulminirali u Rimu.

Milanović, koji je za dve godine na klupi Partizana osvojio sedam trofeja, nije propustio priliku da zahvali najbližim saradnicima iz stručnog štaba - kondicionom treneru Vladimiru Pavloviću i pomoćnicima Urošu Stevanoviću i Nikoli Radojičiću.

Uz predsednika Upravnog odbora Aleksandra Šoštara i prvog čoveka Skupštine "crno-belih" Uroša Marovića, prema rečima mladog stručnjaka, najzaslužniji za veliki uspeh Beogradjana su Nebojša Šaponjić i Rade Dabetić, ljudi koji su kontinuirano bili uz tim.

"Posebnu zahvalnost dugujemo čelnim ljudima srpskog sporta, koji su učinili sve da nas rasterete uoči završnog turnira. Takva atmosfera mnogo mi je pomogla da skinem svaku vrstu pritiska sa igrača pred odlučujuće mečeve za trofej. Na samom završnom turniru nisam osećao neki naročit pritisak, jer je plasman sam po sebi veliki uspeh. Prvi meč u Rimu, protiv Mladosti, dobili smo 'na srce', može se čak reći da nam je ta utakmica bila teža od finala", rekao je Milanović na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Najboljem vaterpolisti svih vremena mnogo je, kako je danas otkrio, pomogla rečenica grčkog reprezentativca Teodorosa Hadžiteodorua koji je po dolasku u Partizan rekao: "došao sam po pehar prvaka Evrope".

Veliki as ocenio je da se "nikada nije desilo da se ovako moćan tim napravi u izuzetno teškim ekonomskim okolnostima.

Aleksandar Šoštar

Predsednik prvaka Evrope Aleksandar Šoštar napomenuo je da je sedma titula kontinentalnog prvaka čekana u Beogradu punih 35 godina i dodao je sinoćnim trijumfom u Rimu "ostvaren san mnogih generacija" prvotimaca trofejnog kluba.

"Ostvarili smo san svih generacija koje su poslednjih 35 godina uložile svoj trud u uspehe Partizana. Hvala svima koji su ovo omogućili, a pre svega igračima i stručnom štabu jer su oni ove sezone prošli jedan trnovit put. Samo oni znaju koliko im je bilo teško da ovu sezonu izguraju do kraja. Čestitam im od srca", rekao je predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar.

On se potom osvrnuo i na podršku koju su crno-beli imali u minulom periodu.

"Kada se pobroje svi naši sponzori izgleda kao da teče med i mleko, ali taj novac je zaista daleko od minimuma neophodnog za ovakav uspeh. Zato se posebno zahvaljujem gradu Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta na pomoći. Hvala i onima koji nisu hteli da nam pomognu, jer su nas još više ujedinili. Ovo je istorijski momenat za Partizan, proslavićemo to ovih dana, ali uskoro moramo da se okrenemo budućnosti", dodao je Šoštar.

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković čestitala je "crno-belima" na velikom uspehu ocenivši da se radi o "kolosalnom dometu".

"Uoči finala sa italijanskim Pro Rekom znalo se ko je favorit po više osnova. Partizan je, medjutim, uspeo da mu pomrsi račune pokazavši na impresivan način kako svaka ekipa treba da funkcioniše", zaključila je Samardžić-Marković.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2011. 21:06
svaka cast. sve cestitke. zasluzili ste...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online