Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.05.2011.
14:25
Vestionline A

Partizan tera Avramovića zbog para

Nezadovoljan statusom u Partizanu srpski vaterpolo reprezentativac Marko Avramović podneo je zahtev za raskid ugovora sa crno-belima, prenosi "Sportski žurnal".

"Na ovakav potez sam se odlučio zbog neprofesionalnog i nekorektnog odnosa čelnih ljudi Partizana prema meni“, počeo je priču Avramović, koji nije igrao poslednje tri utakmice crno-belih u četvrtfinalu Evrolige, protiv Budve, Juga i Jadrana i tako je sve počelo.

Marko Aramović

"Na konferenciji za novinare uoči susreta sa Budvom u gostima kao razlog zašto neću igrati u tom meču je navedena moja slaba forma, što nije istina. Razlog je što sam odbio da mi se revidira aktuelni ugovor, nisam želeo da mi se smanji plata. Pritisci da prihvatim smanjenje ugovora su počeli još tokom finalnog turnira Svetske lige u Nišu. Obavio sam razgovor sa predsednikom kluba Aleksandrom Šoštarom. Bilo je nekoliko razgovora tokom leta, pa ponovo u decembru, a poslednji je obavljen posle utakmice sa Budvom u Beogradu, kada sam ponovio da ne želim da se nešto menja kada je već 80 odsto sezone prošlo. Trpeo sam mnoge pritiske. Putovao sam sa B timom na utakmice Evrointer lige, smanjena mi je minutaža, kasnile su mi plate u odnosu na ostatak ekipe. Dok je ekipa bila na gostovanjima u Budvi i u Dubrovniku meni niko nije kazao šta treba da radim na treninzima u Beogradu. Trener Igor Milanović mi je čak i govorio ’postoje i drugi metodi ako ne želiš da smanjiš ugovor’. Posle navedenog meča sa Budvom u Beogradu mi je rekao da zbog toga što ne prihvatam da mi se smanje primanja više ne računa na mene“, naglasio je Avramović za "Žurnal“.

Ugovor Avramoviću ističe na kraju sledeće sezone, a zahtev za raskid je podneo po osnovu neisplaćenih zarada i premija za plasman na ’fajnal-for’ prošle godine.

"Nisam bio jedini kome je ponuđeno da mu se smanje primanja, ali i drugi igrači su to odbili, pa i ja. Međutim, pritisci na mene su nastavljeni. Bio bih spreman da razgovaramo o promeni ugovoru za sledeću sezonu, jer sam želeo da ostanem deo ove ekipe. I prošlog leta sam imao ponude od drugih klubova, ali hteo sam da nastavim karijeru u Partizanu, da probamo još jednom da osvojimo Evroligu“, rekao je Avramović.

Još uvek aktuelni igrač crno-belih ističe da mu je neprijatno što na ovakav način ide iz kluba.

"Razočaran sam što mi se sve ovo dešava u matičnom klubu u kome sam proveo praktično ceo život, 18 godina. Odmah po završetku juniorskog staža prešao sam u prvi tim u kojem sam igrao devet sezona. Uvek sam bio korektan, nisam se nikome zamerao i tim pre me čudi ovakav odnos. Očigledno je da je za mene epizoda u Partizanu završena. Nastavljam da treniram samostalno, do početka priprema reprezentacije i krećem da tražim novi klub, gde mogu da se dokažem i da igrama sačuvam status reprezentativca“, istakao je Avramović.

Avramović nije želeo da priča o svojim problemima dok se ne završi četvrtfinalna faza Evrolige.

"Ne želim da se moj izlazak u javnost shvati kao pokušaj da se uoči ’fajnal-fora’ poremeti atmosfera u ekipi. Ali, morao sam ovo da uradim da se moje ime ne bi diskreditovalo i da se ne stvori pogrešna slika o mojim igračkim mogućnostima. Svako ko je pratio utakmice mogao je da se uveri da mi je forma bila u uzlaznoj putanji. A ni priča o tome da se na mene ne računa zbog podmlađivanja ekipe ne pije vodu, nemam još ni 25 godina“, rekao je Avramović i dodao.

"Svojim doskorašnjim igračima želim sve najbolje na završnom turniru Evrolige u Rimu, žao mi je što neću biti s njima“. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online