Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.12.2009.
17:22
Vestionline A

Vaterpolisti bolji od Rumunije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju rezultatom 7:5 (2:3, 2:0, 2:2, 1:0) u meču 2. kola grupe C Svetske lige. Meč je odigran j Oradei pred oko 800 gledalaca.

Srbija je tako učvrstila prednost u grupi, pošto je do sada ostvarila maksimalan učinak od četiri osvojena boda. Podsetimo, izabranici Dejana Udovičića su na startu takmičenja ubedljivo savladali Tursk 19:5.

U veoma borbenoj utakmici, reprezentacija Srbije uspela je da stigne do druge pobede u Svetkoj ligi, iako su Rumuni u većem delu susreta bili potpuno ravnopravan protivnik.


Odlučila je bolja igra našeg tima sa igračem manje, jer su Rumuni postigli samo jedan gol iz pet pokušaja, a u finišu je došao do izražaja i nesporno veći kvalitet i iskustvo naših vaterpolista.


Nošeni fantastičnim navijanjem, domaćini su u finišu treće četvrtine uspeli da izjednače na 5:5 i da tako najave neizvesnu završnicu, ali je Srbije u poslednji deo igre ipak ušla sa minimalnom prednošću, pošto je kapiten Vanja Udovičić 12 sekundi pre kraja iskoristio igrača više.


U poslednjoj četvrtini oba tima su propustila nekoliko prilika za postizanje golova, a dileme oko pobednika razrešio je minut pre kraja Živko Gocić.

U trećem kolu grupe C Srbija na Banjici dočekuje selekciju Španije. Taj meč na programu je 26. januara 2010. godine u Nišu.

Selektor Dejan Udovičić ocenio je da je na meču u Oradei bilo dosta grešaka u igri našeg tima, istakavši da je ipak ostvaren osnovni cilj i da "mora da bude zadovljan".

"Svetsku ligu igramo bez treninga, a i put je ostavio traga na našu igru. Moram, međutim, da budem zadovoljan, pre svega pristupom igri i željom za pobedom. Ima dosta stvari za analizu, ali ne treba zaboraviti da su u ovoj lepoj atmosferi gubili i Španci i Mađari", rekao je Udovičić.

Sve dileme po pitanju konačnog ishoda razrešio je Živko Gocić minut pre kraja susreta, a on smatra da je Srbija mogla da slavi i ubedljivijim rezultatom.

"Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da u prvoj četvrtini nismo lako primili tri gola. Bila je ovo zanimljiva, ne mnogo kvalitetna utakmica, a najvažnije je da smo upisali nova tri boda", izjavio je Gocić.

Slavko Gak je ocenio da ekipa nije bila potpuno spremna za susret sa raspoloženim Rumunima, ali da je najvažnije da je zabeležena druga pobeda u Svetskoj ligi, nakon trijumfa nad Turskom.

"Nije bilo lako, ali to smo i očekivali. Kada smo zatvorili Radua i popravili igru u napadu otvorili smo put ka pobedi i dokazali da smo kvalitetniji sastav", rekao je Gak.
 

Rumunija: Stoenesku, Radu 3, Negrean, Đakonu, Josep, Busila, Kjovjanu, Matei, Gvanta, Đorđesku 2, Giban, Kadar, Kalman. Selektor: Kovač.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Gak, Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Filipović, Kalinić 1, F.Filipović, Prlainović 2, Mitrović. Selektor:Udovičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online