Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.04.2011.
12:06 >> 12:48h
Beta A

Etiopljani pobednici, Mitić i Jevtićeva prvi u Srbiji

Etiopljanin Reda Cegae pobedio je u nedelju na 24. Beogradskom maratonu, pošto je trku pretrčao za dva sata, 14 minuta i 41 sekundi.

Drugi je stigao Kenijac Četo Ruto, sa zvaničnim vremenom od dva sata, 18 minuta i 33 sekunde. Treći je još jedan Etiopljanin, Mulugeta Gerem, sa vremenom od dva
sata, 19 minuta i 26 sekundi.

Etiopljanin Bekila Takele pobedio je u polumaratonskoj trci današnjeg 24. Beogradskog maratona, koju je istrčao za jedan sat, tri minuta i 45 sekundi. Drugoplasirani je bio Kenijac Kebenei Kiprigut sa vremenom od sat, četiri minuta i osam sekundi. Treći je bio takođe Kenijac Mbiti Vanbua, koji je deonicu prešao za sat, četiri minuta i 19 sekundi.

Pobednik polumaratona Tekele bio je prezadovoljan, a rekao je da nije imao problema tokom trke.

"Bilo je sjajno, osim vetra, koji nam je u jednom trenutku svima smeta. Lako sam pobedio jer sam na 15. kilometru odlično reagovao. Nisam imao krizu u završnici i bilo je sve onako kako sam planirao. Ovo je, inače, moj lični rekord", rekao je Tekele.

Pobednica u ženskoj kategoriji je Etiopljanka Reda Kiros, koja je 21 kilometar pretrčala za jedan sat, 12 minuta i 33 sekunde. Druga je bila takođe Etiopljanka Alemu Bekele, koja je deonicu prešla za tačno sat i 13 minuta.

U prvenstvu Srbije u polumaratonu pobedio je Miloš Mitić sa vremenom od jednog sata, osam minuta i 37 sekundi (peti ukupno u polumaratonu). Mitrić se nije takmičio tri godine, a tek pre tri meseca se vratio sportu.

"Dugo sam bio van sporta, tek pre tri meseca sam se vratio. Trka je bila teška, a Beogradski maraton je poznat po tome što se trči oko minut i po duže. Prezadovoljan sam rezultatom, a sledeći cilj mi je olimpijska norma", rekao je Mitrić posle trke.
 

U ženskoj konkurenciji državnog prvenstva pobedila je Olivera Jevtić, sa vremenom od sat, 13 minuta i 13 sekundi (treća u polumaratonu). Drugplasirana je bila Marta Jovanović, koja je deonicu prešla za sat i 28 minuta. Treća je bila Danijela Barać sa vremenom od jednog sata, 28 minuta i 44 sekunde.


"Zadovoljna sam, posebno zato što sam sve vreme imala jake bolove u stomaku. U prvoj polovini trke nisam išla po očekivanju i to me je koštalo boljeg rezultata. Nema, ipak, razloga da ne budem zadovoljna prvim mestom na prvenstvu Srbije", rekla je Jevtićeva nakon trke.

Trka zadovoljstva je okupila oko 20.000 građana Srbije

Za maratonsku trku prijavio se 341 takmičar, a za polumaraton 1401.

Divac: Nisam trčao zbog obaveza prema organizatorima

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da nije trčao na Beogradskom maratonu zbog obaveza prema organizatorima takmičenja, za koje je ocenio da je jedan od zaštitnih znakova grada.

 

"Nisam trčao zbog obaveza prema organizatorima, pošto sam morao da budem na početku svake trke, ali to nije bitno. Bitno je da je došlo mnogo ljudi i da je maraton postao jedno od obeležja Beograda", rekao je Divac.

 
Biće još informacija...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online