Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.04.2011.
19:16
Beta A

Partizan preko Budve želi plasman na Final 4

Trener Partizana Igor Milanović i igrači Slobodan Soro i Vladimir Vujasinović rekli su danas da će ekipa u predstojećoj utakmici protiv Budve dati sve od sebe kako bi pobedom iskoristila prvu "meč loptu" i izborila plasman na završni turnir Evrolige.

Vaterpolisti Partizana u sredu od 18 sati igraju na gostovanju protiv Budve, četvrtu utakmicu u četvrtfinalnoj Grupi A u Evroligi. Crno-beli imaju sve tri pobede i četvrti trijumf bi im osigurao plasman na "fajnal for", dok je crnogorski tim zabeležio jednu
pobedu.

"Polovinu posla u četvrtfinalnoj grupi smo već obavili, veliku smo stvar uradili pobedama u Beogradu protiv Budve i Juga i trijumfom u Herceg Novom nad Jadranom. U Budvu idemo opušteni jer sam i ranije rekao da je najvažnije da u Evroligi osvajamo bodove kod kuće. Uprkos tome, tražićemo prostor za pobedu", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je u prvom delu takmičenja u Beogradu pobedio Budvu sa 10:2. Milanović je rekao da u Budvi očekuje drugačiju utakmicu, ali da se nada da će posle tog duela crno beli izboriti plasman na "fajnal for".

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one u Beogradu. Oni su bili
nekompletni, u sredu će biti kompletni i siguran sam da će i oni igrati na pobedu. Budva će biti dostojan protivnik. Ako budemo na svom prepoznatljivom nivou možemo da se nadamo da ćemo 'overiti vizu' za završni turnir", rekao je Milanović.

Trener Partizana najavio je da će umesto Marka Avramovića u Budvu otputovati Nikola Dedović, kao i da će crno-beli igrati samo sa jednim golmanom - Slobodanom Sorom.

Milanović je dodao da će osluškivati utakmicu u Herceg Novom između Jadrana i Juga, jer bi ishod tog meča mogao da utiče na konačan plasman na tabeli.

Kapiten Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da se nada da će posle utakmice sa Budvom njegov tim izboriti plasman na završni turnir.

"Ovaj meč dolazi u pravom trenutku za nas. Fizički smo izuzetno spremni, podigli smo formu od Nove godine. Mislim da imamo psihološku prednost zbog ubedljive pobede u prvoj utakmici i nadam se da ćemo izboriti plasman na 'fajnal for'.

Golman crno-belih Slobodan Soro rekao je da Budva u predstojećoj utakmici nema šta da izgubi, zbog čega će biti opasan protivnik, ali da je njegova ekipa kvalitetnija i da očekuje pobedu.

"Napravili smo lepe rezultate u dosadašnjem toku takmičenja u četvrtfinalnoj grupi, ali ne smemo da zaboravimo da smo u prvoj fazi imali težak put, pa ne bi trebalo sada sebi da komplikujemo situaciju. Oni nemaju šta da izgube i zato će biti opasni. Kvalitet je na našoj strani i verujem da ćemo već za dva dana overiti plasman na završni turnir", rekao je Soro. Sa golmanom Partizana složio se i predsednik kluba Aleksandar Šoštar.

"Ovo je prva meč lopta za 'fajnal for'. Nalazimo se nadomak zacrtanog cilja, pred nama su još tri utakmice u grupi i verujem da ćemo odmah završiti taj deo posla u Evroligi", rekao je Šoštar. 

Šoštar očekuje odluku Jadranske lige do kraja nedelje

 

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da koncept učesnika u Jadranskoj ligi još nije dogovoren, ali da očekuje da će tokom nedelje
Vaterpolo savez Srbije (VSS) dobiti konačan odgovor.

 

"Koncept još nije dogovoren, pismo nije stiglo u Savez, ali očekujem da će se to dogoditi ovih dana. Verujem da ćemo ove nedelje imati definitivan odgovor o učešću srpskih klubova u Jadranskoj ligi", rekao je Šoštar.

 

VSS je nedavno bordu Jadranske lige poslao zahtev za prijem Partizana, Vojvodine i Crvene zvezde u regionalno takmičenje. Posle sastanka
odlučeno je da se samo Partizanu dozvoli učešće, a da preostala dva srpska kluba sačekaju neku od sledećih sezona. Jadranska liga je donela takvu odluku jer bi se zbog dodatna dva kluba kalendar takmičenja za sezonu 2011-2012 promenio.

 

"Dobra stvar je što je omogućeno da bar jedan tim iz Srbije uđe u Jadransku ligu, ali važno je da vidimo šta će biti sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom. Razgovaraćemo sa svima, Partizan kao i uvek vodi računa o srpskom vaterpolu", rekao je Šoštar.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online