Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.04.2011.
12:00
B.B. A

Očuh pucao u bokserku

Besan što se 26-godišnja Libanka Rola el Halabi zaljubila, njen nekadašnji menadžer je deset minuta pre borbe za titulu iz pištolja ranio u ruku, koleno i oba stopala.

Rola el Halibi u bolnici posle ranjavanja

U Berlinu je, posle pucnjave uoči meča za titulu svetskog šampiona u žene u IBF verziji, uhapšen 44-godišnji Libanac, očuh profesionalne bokserke u lakoj kategoriji Role el Halabi (26).

Deset minuta pred početak borbe sa Irmom Adler, dok se Halabijeva zagrevala u svojoj svlačionici, njen očuh i bivši menadžer je najpre pucao na dvojicu ljudi iz obezbeđenja, a onda upao u svlačionicu i ciljano pucao u ruku, koleno i oba stopala bokserke. 

 

Specijalne jedinice policije su uspele da savladaju muškarca, a oko 800 posetilaca je moralo da bude evakuisano iz dvorane. Rola i dvojica ranjenih telohranitelja su prebačeni u bolnicu, a pre nego što ga je policija odvela, Roj el Halabi je doviknuo za pastorkom "Oprosti mi, molim te!"


Libanka je smeštena na intenzivno odeljenje, ali se nalazi van životne opasnosti. Za "Bild am zontag" ona je ispričala da su sa njom u kabini bili trener, menadžer, lekar i psihoterapeut, kada je uleteo razjareni očuh i naredio da svi, osim nje, napuste prostoriju. Tada joj je sa tri metra udaljenosti pucao najpre u ruku, dok je ona vrištala i plakala. Zatim je pucao u njeno levo stopalo i pretio da će je ubiti, ali, kako je Rola izjavila, "za to je bio suviše kukavica". Posle nekog vremena, pucao je u koleno, a zatim i u desno stopalo bokserke.


Posle ove porodične drame, njena profesionalna karijera je, po svemu sudeći, završena. Roj el Halabi je bio Rolin menadžer, a kao očuh nije dozvoljavao nijednog muškarca u njenom životu. Kada se pre godinu dana zaljubila, on je besneo i pretio. To je bio razlog što je potražila drugog menadžera, ali Libanac se sa tim nije pomirio. Njemu će biti suđeno zbog nanošenja teških telesnih povreda i nedozvoljenog posedovanja oružja.
 

Petković odložio meč

 

Zbog tragedije Role el Halabi i Aleksandar Petković (30), bokser teške kategorije iz Minhena, nije dobio priliku u Berlinu da se bori za titulu evropskog prvaka u IBF verziji protiv Holanđanina Harija Divena Juniora (23). Dok se Petković u pripremao za izlazak u ring za poslednji meč večeri protiv Divena, pola sata pre ponoći začuli su se pucnji. Zavladala je panika i sportska manifestacija je prekinuta.
- Ostalo je da se moj duel protiv Harija Divena održi u novom terminu, a to može biti najkasnije do 28. maja. Ostalo je da se o tome dogovara, ali je moguće da do ovog susreta dođe i u toku aprila - rekao je Petković na putu za Minhen.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online