Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.03.2011.
23:36
Vestionline A

Divac očekuje bar jedno zlato u Londonu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da od srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu očekuje znatno bolje rezultate od onih na prethodnim igrama, u Pekingu i Atini, i izrazio nadu da će bar jedna medalja biti zlatna.

"Uvek želite da ostvarite bolje rezultate nego u prethodnom periodu, tako da je London za nas velika šansa da ostvarimo bolje rezultate i od Atine i od Pekinga. Optimista sam jer smo napravili sistem finansiranja, takav da naši sportisti neće imati razloga da brinu o finansijskoj podršci, što se tiče priprema i trenažnog procesa do Olimpijskih igara. To je ono što je preduslov da se naprave dobri rezultati", rekao je Divac u intervjuu Tanjugu.

Divac ne krije da je njegova velika želja da posle srebra i dve bronze osvojene pre tri godine u Pekingu (Čavić, Đoković i vaterpolisti) u Londonu Srbija osvoji i prvu zlatnu medalju.

"Imamo fenomenalne sportiste i dobru šansu da ostvarimo taj rezultat, da osvojimo zlatnu medalju. Interesantno je da smo sada u 101. godini olimpijskog pokreta u Srbiji, a u Londonu ćemo sledeće godine obeležiti 100 godina od prvog učešća Olimpijskog tima Srbije na Olimpijskim igrama. Do sada smo u tom periodu, pod različitim imenima ostvarili rezultat od 98 medalja i imamo šansu za jubilarnu 100. medalju" istakao je Divac koji je, inače, od tih 98 medalja osvojio dve srebrne, u Seulu 1988. i u Atlanti 1996. godine.

On je iskoristio priliku i da pozdravi donošenje novog zakona o sportu prema kojem će predsednik Olimpijskog komiteta konačno imati mogućnost da bude uključen u dešavanja u baznim sportovima - školskom, amaterskom, rekreativnom.

"Ako nemate dobru bazu, onda ni olimpijski sport neće imati koristi od toga. Donedavno je Olimpijski komitet bio institucija koja se bavi samo Olimpijskim igrama, a mi želimo da napravimo instituciju vrhunskog sporta u Srbiji, koja promoviše prave vrednosti sporta, života i svega onoga što nas okružuje".

Vlade Divac smatra da bi Dušan Ivković trebalo da ostane selektor našeg nacionalnog tima, bar do Olimpijskih igara u Londonu.

"Vreme je da posle novih izbora u KSS košarka krene uzlaznom putanjom. Vidim da su razgovori gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i selektora Dušana Ivkovića, koji je u jednom trenutku podneo ostavku, veoma ozbiljni i mislim da je najbolje za našu košarku da taj čovek ostane, makar do Londona", istakao je Divac.

Divac je izrazio nadu da će se u rad KSS uključiti i njegovi nekadašnji saigrači Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević i drugi.

"Apsolutno su spremni da to urade, pogotovo što je nastala takva atmosfera da se konačno napravi red. Jer, ako želimo neke stvari da menjamo, morate da imate okruženje koje će čuti ono što se priča. Ni ja nisam ulazio u te vode do pre neku godinu upravo zbog toga što, jednostavno, nisam osećao da mogu nešto da promenim".

Divac je ponovio da je i dalje veliki protivnik Jadranske lige.

"Na prvom mestu je srpska liga, ona treba da ima primat i da se iz toga onda kreira sve ostalo. Ne samo ja, nego i Saša Đođević, Danilović, Paspalj smo to govorili i u vreme kada je NLB liga i nastajala. Upravo smo govorili da ako Partizan i Zvezda, koji su dva najveća kluba ovde, ne odigraju nijednu utakmicu u Kraljevu, Čačku, Nišu, Zrenjaninu, Novom Sadu onda će nam se ti centri ugasiti. I to nam se desilo", rekao je Divac.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online