Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.02.2011.
13:42
Vestionline A

Borovčanin osvaja Evropu uz podršku Klička

Najbolji srpski bokser, trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji, Nenad Borovčanin, počeo je pripreme na Tirolu za meč u kojem će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu.

Sparing meč Borovčanina i Klička

Borovčanin će se za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri boritii polovinom maja 2011. godine u Banja Luci, a trenutno se priprema u Tirolu zajedno sa Vitalij Kličkom, koji se sprema za odbranu titule u martu.

Nenad i Vitalij vredno rade pod budnim okom trenera Frica Zduneka a smešteni su u hotelu "Stanglwirt", koji važi za najbolji "welneš" hotel u Evropi i u koji je poznat i po tome što je u njemu Arnold Švarceneger osvojio prvu titulu Mistera Univerzuma. Česti gosti ovog hotela bili su, pored Švarcenegera, Klej, Helmut Kol, Boris Beker, Franc Bekenbauer…

"Imamo sjajnu boks salu, teretanu, spa centar. Trčimo po padinama Alpa, po snegu i svežem vazduhu. Jednostavno imamo idealne uslove za pripreme. Za mene lično ovo je prvi deo priprema u kome puno radim na snazi, opštoj izdržljivosti, što podrazumeva dosta trčanja, puno rada u teretani I treninge sa trenerom škole boksa. Sparing mečeve ću imati tek u poslednje četiri nedelje pred meč", objašnjava Borovčanin.

Profesionalna karijera Nenada:
- skor 27-0-0 (18KO)
- šampion Balkana
- 14. Pozicija na svetskoj rang listi (WBC)
- trener Fric Zdunek

Nenad ima veliku podršku u svom radu i karijeri od Vitalija Klička koji je u ovom "poslu" najbolji na svetu.

"Počeo sam pripreme za meč karijere i ne želim ništa da prepuštam slučaju. Tirol je stara baza, a rad sa Zdunekom i Kličkom je prava privilegija, koju neću prokockati. Ovde sam došao posle prijema kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, čija podrška mi je itekako bitna, jer bez podrške ljudi poput njega, Emira Kusturice i ostalih prijatelja bilo bi mi daleko teže da krenem u osvajanje evropskog pojasa. Uslovi u kojim treniram su fantasticni, a početna baza je najbitnija za specifične treninge koji me očekuju nakon prve tri sedmice rada. Na svakom treningu dajem sve od sebe i često me motivišu reči Kasijusa Kleja - Mrzeo sam svaki minut treninga, ali sam rekao sebi, pati sada i živi ostatak zivota kao šampion", kaže Borovčanin.

Na Tirolu Nenad će ukupno provesti deset dana, a zatim se vraća u Beograd gde će pripreme nastaviti u kampu Bali-Balkanboxing.

"Jedno vreme ću biti u Beogradu, zatim sledi odlazak na neku o srpskih planina gde ću raditi sa Zdunekovim asistentom za kondiciju - Konijem Mitekonerom. Završnicu priprema odradiću u kampu Bali-Balkanboxing gde će nam se pridružiti i sam trener Zdunek. Tokom priprema u Srbiji imaću i testiranja u Republičkom zavodu za sport, što je i želja i savet mog trenera koji je oduševljenjem uslovima koje pruža Republički Zavodom za sport Srbije, a svi znamo da je Zavod u potpunosti renoviran i da sada pruža najsavremnije uslove za proveru psihofizičkog stanja sportiste", dodaje srpski šampion.

Pobedama u 2010. i plasmanom na 14. poziciju svetske rang liste u WBO kategoriji, komisija za titule i rejting svetske bokserske organizacije (WBO), donela je odluku da Nenad Borovčanin može da boksuje za upražnjenu Titulu šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, ući će na rang listu petnaest izazivača šampiona sveta u WBO verziji. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online