Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.12.2009.
05:00
Vestionline A

Srbija u punom sastavu ide u Zagreb

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković sa trenerima Goranom Maksimovićem i Mirom Maksimović, povešće na turnir „Trofej Mladosti“ u Zagreb 5. i 6. decembra kompletnu reprezentaciju Srbije u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj.

O trošku klubova putovaće i desetak strelaca i trenera. Prvog dana 5. decembra gađaće se pištoljem za „Trofej Maldosti“ kao i tromeč reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije u regionalnoj ligi, za koju će se bodovati i takmičenja na Internacionalnom prvenstvu Beograda 12 i 13 decembra i u Rušama u Sloveniji u januaru iduće godine.

Drugog dana 6. decembra gađaće se za „Trofej Mladosti“ vazdušnom puškom. 

Srbi su 2008. godine upucali ukupno šest odličja u Zagrebu - Damir Mikec u sredini

Prošle godine Damir Mikec je pobedio vazdušnim pištoljem, Vasilije Groza je bio treći, Andrija Zlatić četvrti, a Dimitrije Grgić peti. Brankica Zarić je pobedila vazdušnim pištoljem, Jasna Šekarić je bila četvrta, Aleksandra Ristović peta i Zorana Arunović šesta.

Svetski, a srpski rekord

 

Na ovom turniru 2007. Lidija Mihajlović je pobedila vazdušnom puškom sa apsolutnih 400 krugova u osnovnom delu, što je ravno svetskom rekordu i ukupno sa finalom upucala je fenomenalnih 504,6 krugova. Oba razultata su od tada državni rekordi.

U gađanju vazdušnom puškom, Nemanja Mirosavljev je osvojio drugo, Stevan Pletikosić četvrto a Dejan Pešić šesto mesto. Kod seniorki ovim oružjem, Lidija Mihajlović je bila druga, Aranka Binder treća, Ivana Maksimović četvrta a Tašana Bogatinovski osma...

U tromeču Srbija – Hravtska – Slovenija, ukupno je slavila Srbija sa 11.472 kruga ispred Hrvatske sa 11.455 i Slovenije sa 11.379 krugova. Vazdušnom puškom Srbija je bila ukupno treća iza Hrvatske i Slovenije, dok je vazdušnim pištoljem pobedila ispred Hratske i Slovenije. 

Ukupni nagradni fond Trofeja Mladosti iz kalendara ISSF 33. je oko 6.000 evra.

Na spisku su:

Puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Dragan Marković (Novi Sad).

Seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan).

Juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Igor Čotra (Zvezdara).

Juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe „Novi Beograd Ušće“) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akademac, Beograd).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvene zvezda), Aleksandra Ristović (Zvezdara).

Juniori: Miloš Milanović („Aleksa Dejović“, Užice), Miloš Katanić (Crvena zvezda) i Boris Kotogan (Kikinda).

Juniorke: Bobana Veličković i Ana Simić (Bor 030), Jovana Petrović (Jagodina).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online