Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.12.2010.
22:33
Vestionline A

2010: Rukometaši, plivači razočarali, strelci i karatisti odlični

Rukometni savez Srbije ne može da se na kraju 2010. godine pohvali dobrim rezultatima, pošto su seniori Evropsko prvenstvo u Austriji završili na 13, a seniorke isto takmičenje u Danskoj i Norveškoj na 14. mestu.

Ni klupski rukomet nije imao više uspeha. Srpski klubovi u Evropi nisu zabeležili nijedan značajniji rezultat u evrokupovima, a domaća liga privlači sve manje pažnje javnosti.

Rukometna reprezentacija Srbije

Pomak na planu daljeg razvoja i napretka našeg rukometa nazire se posle vesti da je Srbija dobila domaćinstvo seniorskog šampionata Evrope za žene 2014. godine kao pregovora sa savezima u okruženju u vezi formiranja regionalne lige.

Najbolje rezultate u pojedinačnim sportovima imali su strelci, koji su na Svetskom prvenstvu u Minhenu osvojili sedam medalja - jednu zlatnu, četiri srebrne i dve bronzane. Najsjajnije odličje u disciplini vazdušni pištolj osvojila je sportistkinja godine u izboru nacionalne "olimpijske kuće" Zorana Arunović. Sa srebrnim medaljama iz Minhena su došli muška reprezentacija i Andrija Zlatić u disciplini vazdušni pištolj, a ženska selekcija i Arunović u disciplini malokalibarski pištolj."Bronza" je pripala muškom državnom timu i Nemanji Mirosavljevu u trostavu. Mirosavljev, Zlatić, Arunović i Damir Mikec su ujedno prvi srpski sportisti koji su obezbedili vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

I srpski karatisti mogu da se pohvale godinom na izmaku. Na šampionatu sveta, koji je održan u Beogradskoj areni reprezentacija Srbije osvojila je tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Slobodan Bitević je postao prvak sveta u kategoriji do 84 kilograma, Dejan Umičević je bio najbolji u kategoriji preko 84 kilograma, a na pobedničkom postolju našao se i muški tim u borbama. Bronzano odličje pripalo je Milošu Jovanoviću u kategoriji do 75 kilograma.

Atletičari su imali beld nastup na prvenstvu Evrope u Barseloni. Najbolji plasman ostvarila je Dragana Tomašević, koja je u bacanju diska osvojila šesto mesto. Ivana Španović u skoku u dalj, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Goran Nava u trci na 1.500 metara i Tatjana Jelača u bacanju koplja učestvovali su u finalu, a Igor Šarčević i Mihail Dudaš pobrali su simpatije nastupom u desetoboju.

Čavić mora da trenira u inostranstvu jer u Srbije nema bazena

Plivači su, za razliku od 2008 i 2009. godine u 2010. ipak malo razočarali. Ipak, naš najbolji plivač svih vremena, Milorad Čavić, zbog povrede i operacije leđa propustio je šampionat Evrope u Budimpešti, a od 15 predstavnika Srbije jedini zapaženiji rezultat ostvario je Ivan Lenđer, koji je bio osmi na 50 metara delfin.

Inače, čitava 2010. godina protekla je u znaku obeležavanja velikog jubileja - 100 godina od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba, a u novembru je Beogradu dodeljenja organizacija 39. Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta. Gosti Beograda bila su mnoga poznata imena svetskog sporta, kao i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online