Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 18.12.2010.
22:36
Vestionline A

Arunović: Ostajem u Srbiji

Najbolja sportistkinja Srbije u 2010. godini, članica streljačke reprezentacije Zorana Arunović ne razmišlja o mogućnosti da karijeru nastavi takmičeći se za neku drugu državu, uprkos tome što u rodnoj zemlji trenira pomoću "štapa i kanapa".

"Zašto da idem negde drugde kada mogu sve da uradim ovde? Volim svoju zemlju. Nije da ne mogu da pređem negde, ali meni je motivacija da budem najbolja i da to uradim u Srbiji", rekla je za agenciju "Beta" Zorana Arunović, posle dobijanja priznanja Olimpijskog komiteta Srbije.

Arunovićeva je ove godine osvojila titulu prvaka sveta u gađanju vazdušnim pištoljem i srebro na istom takmičenju u Minhenu u malokalibarskom pištolju. U toj discplini ispunila je i Olimpijsku normu.

Povratak sa Svetskog prvenstva u Minhenu, međutim, ostao je upamćen i posle ispovesti selektora Zorana Stojiljkovića, koji se požalio na uslove u kojima se strelci pripremaju. Na takmičenja idu kombijem, koji često sami plaćaju, kao što čine i sa municijom.

"Uslovi su i dalje teški. I dalje smo na štapu i kanapu, ali ako se ništa nije promenilo posle pet olimpijskih medalja Jasne šekarić i njenih šest učešća na Olimpijskim igrama ne mogu sad ja da očekujem da se nešto promeni posle naših sedam medalja na Svetskom ili četiri na Evropskom prvenstvu. Koliki god to zaista bio uspeh, dosta dosta vremena će proći pre nego što se nešto promeni u srpskom sportu. Međutim, mi smo navikli, ne žalimo se. Navikli smo da se o tome priča samo kada su okolnosti jako otežavajuće. Kada na otvorenom pucamo na dva stepena Celzijusa", dodala je 24-godišnja šampionka.

Zorana Arunović, ipak ne gubi motivaciju.

"Održava me to što želim da budem najbolja. Prosto i jednostavno. To mi je motivacija. I ništa ne može da me spreči u tome", istakla je Arunovićeva, koja ne veruje da je odsustvo pritiska uzrok sjajnih rezultata srpskih sportista u čiji je rad retko uložen veliki novac, kao što je slučaj sa bogatijim zemljama", naglasila je Arunović.

Nagrada za najbolju sportistkinju Srbije jedno joj je od najdražih priznanja u karijeri.

"Uvek sam želela ovu nagradu, zato sam i počela da se bavim ovim sportom, još kada sam se 2005. godine prvi put pojavila na ovakvoj manifestaciji. Želja mi je bila da budem među svim ovim sportistima koji mogu da kažu: 'E mi smo najbolji'. To je prava slika i prilika najboljih sportista države", rekla je Arunović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online