Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.11.2010.
09:36
Tanjug A

Terzić: Izuzetno važna pobeda

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je posle utakmice sa Kinom (3:1) da je današnja pobeda izuzetno važna na psihološkom planu pred nastavak Svetskog prvenstva.

"Utakmica je, s jedne strane bila vrlo teška, a s druge izuzetno važna za nas. Jer, pobeda nas drži u nekoj igri, ne toliko zbog plasmana, koliko zbog činjenice da bi nas tri vezana poraza dovela do toga da bi ekipa teško funkcionisala u nastavku takmičenja", rekao je Terzić.

Nikolić i Ćebić
"Porazom bi pokvarili i utisak koji smo ostavili do sada. Ovako, imali smo samo jedan kiks, a to je onaj jučerašnji poraz protiv Turske. Jer, protiv Japana, bez obzira na neuspeh, odigrali smo dobru utakmicu i tu se nema šta zameriti devojkama. Danas, pak, taktički smo odradili jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme. Nadam se samo da ćemo tako i nastaviti", dodao je Terzić.

Selektor srpskog nacionalnog tima posebno je bio zadovoljan rešenošću svojih izbranica da brzo zaborave jučerašnji debakl:

"One same odlučuju u svemu. Trener je tu da pomogne, da proba da ih motiviše, ali one su te koje igraju. One su u svojim glavama rešile da zaborave na Tursku, da sve poboljšaju u odnosu na jučerašnji dan, da pre svega budu jače na motivacionom planu. To su i uradile", rekao je Terzić.

Govoreći o predstojećem meču protiv Rusije, naš selektor misli da će on biti najlakši na ovom šampionatu:

"Igramo protiv zvaničnog prvaka sveta. Protiv reprezentacije koja je na svim dosadašnjim utakmicama lako stizala do pobede. Znači, važno je biti opušten, a to je najlakši put do najjače igre. Pokušaćemo da ih što više namučimo, a u to varijanti da tražimo šansu za dobar rezultat. Jer, protiv njih niko ne može da računa na pobedu uoči utakmice", zaključio je Terzić.

Ani Antonijević najvažnije je bilo da je Srbija danas ličila na ekipu.

"Odigrale smo super utakmicu. Vratile se posle teškog poraza protiv Turske i potpuno nametnule našu igru. Nadam se samo da ćemo ovako nastaviti. Znam da protiv Rusije neće biti lako, ali ako budemo igrale kako znamo, što do danas nije bio slučaj, mislim da možemo do pobede i protiv Ruskinja".

Sličnog mišljenja je i Nataša Krsmanović:
"Ovo možemo nazvati pravim povratkom. Posle dva poraza odigrale smo utakmicu na pravi način. Bar sam se ja tako osećala. Uspele smo posle prvog seta da uradimo sve kako treba - da postavimo blok i odbranu i sve je urodilo pobedom koja nam mnogo znači. Ne samo zbog plasmana. što se Ruskinja tiče, volim da igram protiv njih i mislim da možemo da budemo ravnopravne. Samo da postavimo odbranu kako treba. Mislim da će to biti lepa utakmica, a nadam se i uspešna za nas", rekla je Krsmanović.

"Najvažnije je da smo uspele da se povratimo posle jučerašnjeg šoka", konstatovala je Suzana Ćebić a onda dodala:

"Dobrom partijom pokazale smo da smo u stanju da se izdignemo iz problema. Jer, vratile smo se posle poraza koji nam je svima tesko pao. Igrom protiv Turske nismo ličile na sebe. Zbog toga današnja pobeda mnogo znači. Ne treba zaboraviti da su Kineskinje bile treće na Olimpijskim igrama. želela bih samo da i dalje nastavimo ovako", zaključila je najbolji libero Svetskog prvenstva 2006, Suzana Ćebić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online