Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.10.2010.
12:03
Vesti A

Medalja (ni)je prioritet

Najbolji srpski odbojkaši osvojili su bronzu na Svetskom prvenstvu, a sada su na redu odbojkašice... Reprezentacija Srbije je u četvrtak krenula u Kinu gde će se pripremati do 27. oktobra.

Jelena Nikolić, Zoran Terzić i Maja Ognjenović

Smotra najboljih svetskih odbojkašica održaće se u Japanu od 29. oktobra do 14. novembra. Selektor Zoran Terzić izjavio je da želi da ekipa odigra što bolje na planetarnoj smotri i da ne razmišlja o tome da li će osvojiti medalju:


"Naša očekivanja su ista kao i prošli put, mada su očekivanja javnosti mnogo veća. Želimo da odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da smo prava ekipa, a ne da razmišljamo o trofejima". 

Brakočevićeva se odomaćila

 

Put Dalekog istoka krenuće: tehničari - Maja Ognjenović (Olimpijakos) i Ana Antonijević (Kan), korektori: Jovana Brakočević (Evergrande, Kina) i Sanja Malagurski (Crvena zvezda), libera: Suzana Ćebić (Zul, Nemačka) i Silvija Popović (Rabica, Azerbejdžan),

srednji blokeri: Nataša Krsmanović (Rabica), Stefana Veljković (Asistel, Italija), Milena Rašić (Kan) i Dragana Marinković (Koreljano, Italija), primači: Jelena Nikolić (Vakifbank), Brižitka Molnar (Panatinaikos), Jovana Vesović (Dinamo Bukurešt) i Jasna Majstorović (Konstanca, Rumunija).

Prema Terzićevim rečima selekcije Rusije, Brazila, SAD i Italije sa "pravom pretenduju na svetske medalje":

"Nameravamo da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući plasman i da ostanemo na SP do poslednjeg dana. Razmišljaćemo o utakmicama onako kako budu dolazile", rekao je Terzić i dodao da će poslednje dane priprema iskoristiti za prijateljske mečeve sa Kinom kako bi se odbojkašice podsetile na koji način igraju azijske ekipe.


Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u grupi "A" u Tokiju sa ekipama Japana, Poljske, Perua, Argentine i Kostarike.

Kapiten Jelena Nikolić istakla je da se "ekipa ne zadovoljava osrednjim rezultatom i da želi da ponovi uspeh sa prošlog Svetskog prvenstva", kada je 2006, takođe u Japanu, osvojeno bronzano odličje.

"Volela bih da prve utakmice odigramo najbolje što možemo i da stvorimo dobru atmosferu koja će nas nositi do kraja prvenstva. Mislim da su Poljska i Japan dobri rivali u grupi, ali verujem da možemo da se plasiramo u drugi krug", rekla je Nikolićeva.

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica Maja Ognjenović naglasila je da je nezahvalno govoriti o prognozama:

"Imali smo naporne pripreme. Poslednji turnir u Italiji pokazao je da možemo ravnopravno da igramo sa ekipama kakve su Rusija ili Italija. Zato očekujem da osvojimo jedno od prva tri mesta u grupi i da se plasiramo u nastavak takmičenja".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online