Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.09.2010.
16:43
Vestionline A

Počinje Svetsko prvenstvo u odbojci

Odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu protiv Nemačke startuje na 17. Svetskom prvenstvo koje se u Trstu održava od 25. septembra do 10. oktobra.

Spremni za predstojeći izazov - odbojkaši Srbije

Izabranici Igora Kolakovića prvi meč će odigrati protiv Nemačke, u subotu od 21h. U nedelju "orlovi" će snage odmeriti sa Kanadom od 17h, a u poslednjem, trećem kolu grupe F rival će im biti Poljska od 21h.

Naša selekcija će u Italiji pokušati da dođe do druge medalje nakon srebra u Japanu pre 12 godina, a selektor Igor Kolaković kaže da je cilj plasman u polufinale.

„Posle dugog leta, koje je bilo puno i utakmica i treninga, imali smo drugi deo priprema upravo za Svetsko prvenstvo, da bismo najbolje moguće igrali tamo i došli do nekih naših snova, a to je, kao što smo i ranije najavljivali, borba za polufinale i medalje“, istakao je Kolaković i dodao:

„Pred nama je dugačak put, ići ćemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Grupa u Trstu je izuzetno jaka, protivnici počevši od Nemačke, pa preko Kanade i Poljske, sa sličnim ambicijama kao i naše, da prođu prvi krug, što samo govori o značaju i dramatici koja nas čeka“, rekao je Kolaković.

Posle prvog dela takmičenja formiraće se novih šest grupa u kojima će biti po tri selekcije iz svake grupe po sistemu A1, C2, F3 - B1, F2, D3...

Komplikovani i neuobičajeni sistem ukrštanja za "orlove" znači da se u drugoj fazi mogu susresti sa bilo kojom ekipom. Tu zamršenosti nije kraj jer će plasman u treću rundu obezbediti prve dve selekcije koje će kasnije ponovo formirati četiri grupe od po tri tima.

Pobednici tih grupa zaigraće u polufinalu, dok će ostatak učestvovati u razigravanju od 5. do 8. mesta, kao i od 9. do 12.

Takav sistem takmičenja publici će doneti čak rekordnih 78 mečeva tokom turnira.


Sastavi grupa:
F grupa – Trst: Srbija, Poljska, Nemačka, Kanada.
A grupa – Milano: Italija, Japan, Egipat, Iran.
B grupa – Verona: Brazil, Španija, Kuba, Tunis.
C grupa – Modena: Rusija, Portoriko, Australija, Kamerun.
D grupa – Ređo Kalabrija: SAD, Argentina, Venecuela, Meksiko.
E grupa – Torino: Bugarska, Kina, Francuska, Češka.

Raspored grupe F:
1. kolo – subota, 25. septembar:
Srbija – Nemačka 21,00
Poljska – Kanada 17,00


2. kolo – nedelja, 26. septembar:
Srbija – Kanada 17,00
Poljska – Nemačka 21,00


3. kolo – ponedeljak, 27. septembar:
Srbija – Poljska 21,00
Nemačka – Kanada 17,00

Spisak Igora Kolakovića za SP:

tehničari: Nikola Grbić (bre banka lanuti kuneo, Italija) i Vlado Petković (Vori kapital seul, Koreja)
korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče, Turska) i Saša Starović (Andreoli Latina, Italija).
libera: Marko Samardžić (Aris solun, Grčka) i Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka).
blokeri: Dragan Stanković (Lube Banka, Italija), Marko Podraščanin (Lube banka, Italija), Borislav Petrović (NIS Vojvodina, Novi Sad) i Milan Rašić (Ach Volej, slovenija).
primači: Bojan Janić (Jaroslavič Jaroslavlje, Rusija), Miloš Nikić (Peruđa, Italija), Nikola Kovačević (Andreoli Latina, Italija) i Miloš Terzić (crvena zvezda).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online