Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.08.2018.
16:02
D. Nikodijević - Vestionline A

Na Palama sam upoznala najveće Srbe

Naša odbojkašica Jovana Stevanović (26), koja se s reprezentacijom u Republici Srpskoj priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, kaže da je nacionalni tim obasut najvećom pažnjom na svakom koraku.

EPA/JAVIER ETXEZARRETA
Neka gostoprimstvo na Palama bude ugrađeno u uspeh na odbojkaškom mundijalu: Jovana Stevanović

Na Palama prolazi prva nedelja priprema najboljih srpskih odbojkašica za Svetsko prvenstvo u Japanu od 29. septembra do 20. oktobra. Odbojkašice će se nadmetati u Grupi D u Hamamacuu s Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom.

Među 18 izabranica selektora Zoran Terzića ponovo je Jovana Stevanović. Rođeni pobednik, pravi ratnik na terenu, "dobrica" van njega. Dete iz sportske porodice nekadašnjeg kapitena fudbalera Partizana, sada trenera u Kini, Gorana Plavog Stevanovića. Biografija sada već 26-godišnje Jovane (30. jun 1992) prepuna je trofeja. Jer, od kad je 191 cm visoki srednji bloker  ušla u reprezentaciju, ne zna za kiks.

Na svim velikim takmičenjima osvajala je neku medalju. Smeška se kad joj se to pomene i kao da kaže "nemojte sad da mi nešto malerišete".

- Naravno da znam za taj podatak. Imam dve evropske medalje, jednu sa Olimpijskih igara i jednu sa Svetskog kupa... Potpuno smo usredsređene na Svetsko prvenstvo. U principu svima, osim naravno Maji Ognjenović, nedostaje ta medalja. Verujem da ćemo do nje doći u kompletnom sastavu, a priželjkujem čak i onu najsjajniju - priznaje Stevanovićeva.

Samo da "preživite" dvomesečne pripreme?

- Mislim da nijedan sportista ne voli preterano bazične pripreme, pa ni ja. Naravno, one su potrebne, naročito za jedno tako teško takmičenje, kakvo je Svetsko prvenstvo. Tek smo krenule i nekako se pripremamo za ono što nas čeka - priznaje Jovana.

Biće vam malo lakše kad je tu i Maja Ognjenović?

- Sigurno. Njeno ime na spisku naše reprezentacije mnogo znači, a kamoli njena igra i ponašanje u terenu. Ogromna je čast uvek bila trenirati i igrati sa Majom. Nema šta tu mnogo da se priča. Ona je veliko ime i veliki čovek!

Bazične pripreme obavljate na Palama, u Republici Srpskoj?

- Nikada u životu nisam bila u tom delu srpske zemlje i mnogo se radujem. Jer, konačno sam dočekala da upoznam najveće Srbe. Obasute smo pažnjom na svakom koraku, stvarno nam je mnogo lepo - naglašava Jovana, koja ni za ovu akciju nije menjala cimerku, pa je i dalje nerazdvojna od Ane Bjelice.

Ostaju do 18. avgusta

Selektor Zoran Terzić je na Pale doveo 18 igračica. To su: Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Slađana Mirković (tehničari), Ana Bjelica, Tijana Bošković, Sanja Malagurski (korektori), Silvija Popović, Teodora Pušić (libera), Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Maja Aleksić (srednji blokeri), Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Sara Lozo i Katarina Lazović (primači).
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online