Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.07.2018.
08:30
A. S. A

Pozovi Maju zbog medalje

Kovilovo, Japan, Svetsko prvenstvo... Između naselja na obodu Beograda, daleke zemlje izlazećeg Sunca i jednog od najprestižnijeg takmičenja ima neka tajna veza. Dobro, nije više ni toliko tajna. Zajednički imenitelj je - Maja Ognjenović. Jedna od naših najboljih i najtrofejnijih odbojkašica, dugogodišnja kapitenka i vođa nacionalnog tima, ponovo je na pripremama reprezentacije.

OSS
Ponovo među svojima: Maja sa saigračicama

Uskoro puni 34 godine. Pa šta?! Na terenu je i dalje kao devojčica željna s početka karijere. Željna pobeda i trofeja. Uostalom, da nije tako, ne bi je letos angažovao slavni moskovski Dinamo. I da nije tako, ne bi je selektor Zoran Terzić vratio u državni tim baš dva meseca pred Svetsko prvenstvo!

- Nigde nisam ni odlazila - pričala je Maja u Kovilovu dok je "trošila" vreme predviđeno za prozivku da bi se pozdravila sa svakom saigračicom. - Tačno je da me nije bilo posle srebrne olimpijske medalje u Riju, ali nikad nisam rekla da sam se oprostila. Duboko u sebi sam znala da ću dotrčati na okupljanje reprezentacije samo ako me selektor pozove.

Ne krije emocije...

Lična karta

Datum rođenja: 6. avgust 1983.

Mesto rođenja: Zrenjanin
Visina/težina: 183 cm/67 kg
Klubovi: Poštar (Zrenjanin), Crvena zvezda, Poštar (Beograd), Metal Galaci (Rumunija), Monte Skijavo (Italija), Ezačibaši (Turska), Olimpijakos (Grčka), Modena (Italija), Impel, Hemik Police (Poljska), Pjaćenca (Italija), Ezačibaši (Turska), Dinamo Moskva (Rusija)
Reprezentacija: Olimpijske igre - srebro 2016, Svetsko prvenstvo - bronza 2006, Svetski kup - srebro 2015, Evropski šampionat - zlato 2011, srebro 2007, bronza 2015, Gran pri - bronza 2011. i 2013, Evropska liga: zlato 2009, 2010, 2011, bronza 2012, Univerzijada - srebro 2009.

- Ne mogu da opišem kako se osećam... Ovo je moj život, moja porodica. U državni tim sam kročila pre 13 godina. A kad sam stigla u Kovilovo, kao da sam doživela fleš-bek. Vratile su mi se slike iz 2006. I tada smo se, baš kao i sada, u ovoj bazi okupili i počeli pripreme za SP u Japanu. Odavde smo krenuli u pohod na onu čuvenu bronzu, na prvu medalju ove trofejne generacije. Tu je počela naša uspešna priča koja, eto, traje već godinama.

Trofeji i priznanja

Uz bogatu kolekciju medalja sa našim državnim timom, Maja je osvojila i dosta trofeja na klupskoj sceni. Bila je šampionka Srbije sa Crvenom zvezdom, sa Metal Galacijem dva puta se radovala u Rumuniji i po jednom sa Monte Skijavom u Italiji i sa Hemikom u Poljskoj. Uz to, sa Olimpijakosom je slavila u Kupu Grčke, sa dva različita kluba - Monte Skijavijem i Ezačibašijem trijumfovala je u Kupu CEV, da bi sa timom sa Bosfora pre dve godine osvojila i klupsko Svetsko prvenstvo.

Dobitnica je i brojnih individualnih nagrada među kojima je najznačajnije to što je proglašavana za najboljeg tehničara na čak tri EP - 2007, 2011. i 2015.

Tada je u državnom timu bila među najmlađim, a sada je - najstarija.

- To nema veze. Na treninzima smo sve iste. I gleda se koliko ko može da pruži na terenu. SP počinje 29. septembra. Imamo, dakle, više od dva meseca da se spremimo. Pred nama je odlazak na Pale i težak, kondicioni rad. To je ono što svaka od nas najmanje voli, a što je najvažnije na putu do medalje. Da, želim medalju iako će biti teško. Konkurencija je velika i jaka, ali Srbija je sada takva odbojkaška sila da nemamo šta da kalkulišemo. Želim da 20. oktobra igramo u završnici SP - poručuje i dalje jedna od najboljih svetskih kreatorki igre.

A uz Maju se posle operacije vratila i Brankica Mihajlović. "Operacija Japan" kreće sa najjačim adutima.

Terzićev izbor

Tehničari: Maja Ognjenović, Ana Antonijević, Bojana Živković, Slađana Mirković
Korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica, Sanja Malagurski
Libera: Silvija Popović, Teodora Pušić
Primači servisa: Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Jelena Blagojević, Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Sara Lozo
Blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Maja Aleksić

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online