Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
02:01
A. Stanković - Vesti A

Tijana Malešević zadovoljna u Turskoj - Ukras "Kasabe"

Nedaleko od Izmira smešten je gradić Turgutlu Manisa, koga stariji Turci i danas zovu - Kasaba. U toj primorskoj "kasabi", prepunoj spomen obeležja i predivnih parkova od pre nekoliko godina posebnu "znamenitost" predstavljaju i odbojkašice Seramiksana. Koliko ih navijači vole vidi se kad neka od njih, ili cela ekipa, prošeta ulicom - oko devojaka se odmah stvori gužva. Svi bi da ih pozdrave, dobiju autogram, slikaju se...

Lična arhiva
Jedna od najlepših odbojkašica: Tijana Malešević

U takvoj pažnji uživa i reprezentativka Srbije Tijana Malešević. Osvajačica zlatne medalje na Prvenstvu Evrope, vratila se ove sezone u Tursku i - uživa u novom klubu.

- Zaista je tako - kaže za "Vesti" lepa Užičanka.

- I pre dve godine igrala sam u Turskoj, u Beledijesporu iz Istanbula, ali dolazak u novu sredinu premašio je sva moja očekivanja. Ekipa je mlada, u njoj vlada porodična atmosfera, imamo vrhunske uslove za rad koje obezbeđuje sponzor, ovdašnja fabrika keramike po kojoj klub nosi ime Seramiksan. Ambicije su - zdrave. Ove sezone cilj je plasman oko petog-šestog mesta što bi garantovalo izlazak na evropsku scenu.

U šampionatu Turske ni to nije lako, s obzirom da je tu koncentracija najvećeg svetski kvalitet.

- Baš tako, ispada da je svako kolo derbi. U prvom delu sezone imali smo težak raspored, delile megdan i sa Ezačibašijem, Galatasarajom, evo pre par dana i sa evropskim i svetskim prvakom Vakifbankom. Porazi u tim mečevima nisu strašni jer ekipa stiče iskustvo. A, s obzirom da pripreme nismo odradile zajedno zbog obaveza prema reprezentacijama, verujemo da ćemo u drugom delu ligaškog takmičenja krenuti ka gornjem domu tabele.

U derbiju sa Vakifbankom Tijana je ugostila kapitenku državnog tima Milenu Rašić.

- Raša je protiv nas odmarala, jer se sprema za start u CEV Ligi šampiona. Družimo se stalno. Od Izmira do Istanbula je pola sata avionom ili pet-šest sati vožnje automobilom. Koristimo slobodne trenutke da se naša jaka srpska kolonija sportista okupi. Ima dosta odbojkašica, ali i košarkaša, vaterpolista. Držimo se složno.

Tandem Užičanki

Uz Tijanu Malešević najveći aduti Seramiksana su Azerbejdžanka Odina Bajramova i domaća korektorka, reprezentativka Turske Marijem Boz.
Ali, igra ove ekipe vrti se oko još jedne Srpkinje i nekadašnje šampionke Evrope - Nataše Krsmanović.
- Eto, ovaj klub je poseban po tome što ima - dve Užičanke - kaže uz smeh Tijana. - Znam je odmalena, naši roditelji su prijatelji, ali osim reprezentacije do sada nismo imale prilike da igramo zajedno. Pratila sam je u Jedinstvu, pa u Voleru, i najzad stigla u Turskoj. Šta reći o Nataši osim - predivna osoba i srednji bloker svetskog ranga.

Ne prođe dan, a da se ne seti nekog detalja iz Bakua. Ali i da pogleda unapred, ka budućim obavezama.

- Evropsko zlato i pre toga olimpijsko srebro su kao ostvarenje sna. Koliki je značaj toga osetila sam i u Turskoj gde su me dočekali s velikim poštovanjem. Sledeće godine nas očekuju novi izazovi. Pošto mi se sezona završava krajem marta, imaću dosta vremena da se odmorim i spremim za Ligu nacija i Svetsko prvenstvo u Japanu. Medalja s tog takmičenja je nova velika želja - ne krije Tijana i otkriva nam da će za praznike dobiti nekoliko dana da obiđe svoje Užice. 

- A, onda obavezno dolazim da obiđem prijatelje u "Vestima" - kaže uz pozdrav.

Uvek dobrodošla!

Nađa Ninković u Brazilu

Protekle sezone Tijana je igrala u Brazilu, zajedno sa Anom Bjelicom predvodila je Volej Osasko i na klupskom Svetskom prvenstvu. 
- Vratila sam se u Evropu, Ana u Zvezdu, ali brazilski klub opet ima jednu našu igračicu. Tamo je sada Nađa Ninković koju sam savetovala - daleko je, bićeš sama, ali probaj jer je igranje u Brazilu jedinstveno iskustvo. Ta šansa se ukazuje jednom u karijeri.    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online