Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2013.
16:44
Beta A

Počinje bitka "večitih rivala" za odbojkašku titulu

Trener odbojkaša Crvene zvezde Duško Nikolić rekao je danas da njegova ekipa prihvata ulogu favorita pred početak plej-ofa Super lige Srbije i dodao da veruje u osvajanje nove titule.

Branioci titule - odbojkaši Crvene zvezde

"Mi nikada nismo bežali od uloge favorita, znamo svi da je teže braniti titulu, nego iznova je osvajati. Na nama je da pokušamo da napravimo podvig. Sezona je duga, opravdali smo ulogu favorita kroz ligu, opravdali kroz Kup, a za sada u plej-ofu smo u dobroj poziciji da odbranimo titulu, nadam se da će i tako biti", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Finalna serija plej-ofa Super lige Srbije igraće se na tri pobede, a u prve dve utakmice Zvezda će biti formalni domaćin Partizanu, dok će crno-beli u trećoj i eventualno četvrtom meču ugostiti crveno-bele u "Šumicama".

Kapiten Zvezde Mihajlo Mitić kazao je da će prvak Srbije postati ona ekipa koja u ovom duelu bude strpljivija.

"Ovo što smo do sada odigrali pada u vodu, trebalo bi da zaboravimo i mesto koje smo zauzeli na tebli. Pobediće ekipa koja bude imala više strpljenja, koja ne bude srljala", kazao je Mitić.

Odbojkaš Partizana Ivan Steljić izjavio je da su večiti rivali u odbojci u dobrim odnosima i da bi voleo da košarkaški klubovi Zvezde i Partizna izmire svoje nesuglasice.

"Ja bih najsrećniji bio kada bi u loži ‘Šumica’ video Čovića i Vujoševića, pa da na taj način i oni pokušaju da izmire svoje nesuglasice i prenesu iste ovakve odnose koje imaju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda. Da samo parket i zdrav rivalitet budu merilo za onoga koji će osvajati titule i pobeđivati. Sve drugo što se podvlači i dolazi sa strane nije dobro i nema ga u odbojci. Što ne znači da neće biti možda nekih trzavica među nama na parketu u finalnoj seriji, ali sve u onim granicama koje će biti daleko od onih na košarkaškim i fudbalskim mečevima", rekao je kapiten crno-beli.

Kapiten Partizana je rekao da njegov klub nije napravio čudo plasmanom u finale i dodao da će pobenik finalne serije biti ekipa koja bude koncetrisanija.

"Ne slažemo se da smo napravili čudo do kraja, jer mislim da će pravo čudo da bude da iznenadimo Crvenu zvezdu i da je zaustavimo tamo gde smo je razigrali prošle godine u polufinalu plej-ofa. Ne plašimo se duela za Zvezdom i mislim da što duže bude trajala finalna serija, to su šanse Partizana veće", rekao je kapiten Partizana.

Crvena zvezda i Partizan će se sastati prvi put posle 23 godine u finalu plej-ofa, a Steljić je rekao da crno-belim to mnogo znači, kao i da ekipa ne razmišlja o tituli.

"Mislim da bi mnoge generacije bile ponosne i žele da su na našim mestim, da kroz večiti derbi odlučuju o tituli. Mi smo ukrali jednu ideju portugalskog stručnjaka ovde sa Marakane, time što smo zabranili reč titula, jer nekako nam se više sviđa baraž za Ligu šampiona, jer na taj način želimo da isprovociramo kvazi trenre i stručnjake, koji su nas neozbiljno i površno spustili na niske grane, jer smo mi to demantovali kroz plej-of", kazao je Steljić.

Prva utakmica plej-ofa Super lige Srbije igraće se sutra u 20.30 u Šumicama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online