Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 24.02.2013.
10:02
Vestionline, Telegraf.rs A

Dupljak: Pazarci nisu zviždali himni nego Mihajloviću

"U Novom Pazaru se nije zviždalo himni Srbije, već Siniši Mihajloviću. Koristim priliku da se zahvalim navijačima koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno", kaže predsednik OK Novi Pazar Ismail Dupljak.

Ismail Dupjak objasnio situaciju iz Novog Pazara

Iako se tokom prenosa i na snimku jasno čuje da su članovi grupe "Torcida Sandžak" i "Ekstremi" zviždali himni Republike Srbije, predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je da navijači te ekipe na meču sa Crvenom zvezdom nisu zviždali državnoj himni Srbije, već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.

"U hali Pendik nije se zviždalo himni Republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, i bodrili naše igrače", kazao je Dupljak regionalnoj televiziji, a svoju tvrdnju potkrepio je time što nakon svega nije bilo nereda u hali.

Uoči početka polufinalne utakmice Kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde (0:3), domaći navijači, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.

"Nažalost, jedan deo medija pokušao je da pokvari ceo spektakl i istorijski događaj u Novom Pazaru. Na njihovu žalost, to im nije uspelo, jer svi koji su bili u dvorani jasno su mogli da zaključe da zvižduci nisu upućeni državnoj himni, već Siniši Mihajloviću", kazao je Dupljak je dodao:

"Rezigniran sam reakcijom jednog dela nesportske javnosti, moram da je tako nazovem, koja je valjda očekivala da se u Novom Pazaru dogodi incident. Na njihovu žalost, toga nije bilo, i obe utakmice su protekle u fer i korektnom navijanju navijača Novog Pazara i ostalog dela publike. Dobili smo najviše ocene od ljudi koji su sa nama bili uključeni u organizaciju. Oni znaju šta je ovaj sportski događaj, a u dvorani se najbolje videlo da je sve proteklo u najboljem redu".

Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine, nakon toga što, uoči prijateljskog meča sa Španijom, nije pevao himnu, i to uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pevanje himne obavezno.

Nedelja 24.02.2013. 10:26
A kakve veze ima Mihajlovic sa odbojkom?????
Nedelja 24.02.2013. 12:30
I ovaj Ismail,se brzo snasao,kako da zaobidje pravi komentar.Naravno je da su zvizdali radi himne,ali izgovor ce da bude pravi odgovor.Za mene ne.Ko nepostuje himnu,zasluzuje i proterivanje iz Srbije,provokatori takodje.
Nedelja 24.02.2013. 13:36
samo vi gledajte tako negativno pa kad se odcepe bice kuku lele sat uradismo i nezaboravite sta je reko VUK DRASKOVIC da cemo doci na beogradski pasaluk i zato otrsite se vise nacionalizma gledajte od cega zivite JA SAM REALAN
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online