Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2012.
15:16
Beta A

Zvezda predstavila odbojkaške timove

Trener i odbojkaši Crvene zvezde imaju visoke ambicije u domaćim takmičenjima u predstojećoj sezoni, a u teškoj grupi u Ligi šampiona žele samo da se predstave u što boljem svetlu.

Trener ekipe Dušan Nikolić rekao je na današnjoj promociji u Beogradu da osim visokih rezultatskih ambicija u domaćem prvenstvu, tim želi da promoviše i igrače iz mlađeg pogona.

"Imamo visoke ambicije u domaćem šampionatu. Promenili smo samo jednog igrača i to je dosšao jedan iz mlađih kategorija. Ponosni smo što se godinama oslanjamo na naše mlađe kategorije", rekao je Nikolić novinarima.

Zvezda je prošle nedelje osvojila prvi trofej u sezoni, pošto je u Superkupu pobedila Vojvodinu 3:0.

"To je lep uvod u sezonu u kojoj gajimo najviše ambicije u domaćim takmičenjima. Što se tiče Lige šampiona, ja mogu samo da se pravdam zbog grupe koju nam je žreb dodelio. Nadam se najboljem, a verujem da ćemo svi dati maksimum", rekao je Nikolić.

Zvezda će igrati u grupi sa italijanskim Trentinom, poljskom Zaksom i francuskim Turom.

Nikolić će ove sezone debitovati kao trener prvog tima, pošto je ranije bio pomoćnik Željku Topaloviću, ali je kazao da veruje da to neće predstavljati problem, jer u klubu postoji postavljen sistem rada.

Kapiten Mihajlo Mitić takođe je rekao da su ciljevi trofeji u domaćem takmičenju.

"Osnovni cilj je, kao i svake godine, plasman među četiri najbolje ekipe, a onda i titula, kao i svakom timu koji dođe u tu fazu. Za Ligu šampiona - nezahvalno je obećavati rezultate, ali mogu da obećam da ćemo dati maksimum. Valjda ćemo u sezoni umeti da iskoristimo i to što smo dugo zajedno", rekao je Mitić.

Pavličević: Prioritet su domaća takmičenja

 

Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević rekao je danas da su prioritet ekipe u predstojećoj sezoni domaća takmičenja, a da će u Ligi šampiona probati da osvoje što više bodova.

 

"Domaća takmičenja su prioritet. U Evropi nas čeka mnogo jakih timova i to će nam, pre svega, biti škola za mlade igračice", rekao je Pavličević i dodao:

"U Evropi ne možemo da pretimo, ali možemo da obećamo da ćemo probati da odigramo na nivou. Nećemo dati na sebe. Probaćemo da osvojimo što više poena, možda neki set, a bilo bi lepo i pobedu", rekao je Pavličević.

 

Zvezda će u Ligi šampiona igrati sa moskovskim Dinamom, Lokomotivom iz Azerbejdžana i poljskom Fakro Mušinom.

 

Zvezda je tokom celih priprema imala problema sa povredama, a bile su odsutne i reprezentativke iz raznih uzrasta. Tim se kompletirao tek dve nedelje pre početka prvenstva, ali je onda ostao bez starterke Nikoline Lukić, koja je dobila mononukleozu.

 

"Jeste nam to smetalo, ali to je sastavni deo sporta. Na nama je da se pripremimo najbolje što možemo, ali bitno je da oni koji mogu da igraju i da daju svoj maksimum. Očekujem da će nam se Nikolina Lukić vratiti za oko tri meseca", rekao je Pavličević.

 

Kapiten Ana Bjelica kratko je najavila da "kao i svake sezone, želimo da osvojimo duplu krunu. Mislim da smo dokazali do sada da imamo kvalitet da se vraćamo iz teških situacija i mislim da će se to zadržati i sada, iako je promenjeno mnogo igračica. Iskreno, ne znam više šta se dešava sa ovolikim povredama. Pred početak svake sezone nam fali neko, stvarno smo malerozni. Biće teško, ali bićemo zajedno kroz to i izaći ćemo jače", rekla je kapitenka Zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online