Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2012.
12:12
Vesti A

Problemi ostaju u porodici

"Detalji priče vezane za talentovanog primača servisa Miloša Terzića i njegove tvrdnje da su ga saigrači omalovažavali nisu za javnost", kazao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Izneverio bih sebe kad bi komentarisao Terzićeve probleme

Od povratka sa Olimpijskih igara u Londonu, na kojima su zauzeli deveto mesto, malo ili nimalo javnost se bavila muškom odbojkaškom reprezentacijom. Igrači i članovi stručnog štaba vratili su se klupskim obavezama. Izgledalo je da do narednog okupljanja reprezentativna odbojka neće biti tema novinskih tekstova, sve dok nije objavljen intervju Miloša Terzića, u kojem primač servisa otkriva da se iz državnog tima povukao zbog omalovažavanja saigrača.


U kakvoj atmosferi su se "orlovi" pripremali za Olimpijske igre i šta je to Terzića moglo naterati da prestane da se bori za mesto u timu kojem je predstojalo učešće na najvećoj sportskoj smotri? - pitali smo selektora Igora Kolakovića.


"Ne znam kakav komentar očekujete od mene. Svaka ekipa, kao i svaka porodica, ima svoje probleme", bilo je prvo što je rekao Kolaković.


Upitan da li je znao da Terzić ima problem sa omalovažavanjem, selektor "orlova" je odgovorio: "I sa Milošem i ostalim reprezentativcima, van terena, imam odnos u kojem dolazi do vrlo intimnih tema, u smislu da razgovaramo o onome što može da im pomogne za sam čin igranja za reprezentaciju. U tim razgovorima, nevezano za ovu situaciju, saznao sam za mnoge stvari i njih smo rešavali unutar naše odbojkaške porodice. Sada bih bio vrlo neprofesionalan i nekorektan kada bih dao bilo kakav komentar na ove izjave. Time bih izneverio pre svega sebe, a onda i ljude sa kojima sam razgovarao na tu temu".


Kolaković nije hteo niti mogao da pruži konkretnije objašnjenje onoga o čemu je pričao Terzić.

"Kada bih zašao u detalje, šta se i kako se događalo i šta se događa u reprezentaciji, to bi moglo da iskrivi sliku o njoj. Sa Milošem sam imao privatan razgovor. Miloš, naravno, nosi svoju impresiju, drugi igrači svoju, ja takođe imam svoju, koju ne bih komentarisao. Ponavljam, u nacionalnom timu se, kao i u svakoj porodici, dešavaju problemi, koji se rešavaju", podvlači Kolaković.


U nameri da saznamo kako se u nacionalnim selekcijama nalazi izlaz iz ovakvih situacija, iskusnom stručnjaku postavljamo baš to pitanje.


"Rešavaju se intimnim razgovorima i zato ne želim da komentarišem na bilo koji način ovo što se pojavilo u štampi. Ovo će ostati tamo gde je i razgovarano. Doveo bih i sebe i one koji su u razgovorima učestvovali u nezgodnu situaciju, kada bih dozvolio da se o tome komentariše. Jer, ovaj slučaj se može gledati iz različitih uglova", kategoričan je selektor i zaključuje:

"Ne vidim ništa dramatično u svemu ovome! Ne mogu i ne treba ovu priču da širim, pošto ne bih ništa time dobio. Bilo koja izjava može da se tumači negativno, a nedobronamernih ima koliko hoćete!

Uslovi za sve isti

 

Upitan da li misli da je Terzić pogrešio što je svoj problem izneo u javnost, Kolaković odgovara: "Miloš ima svoju glavu, svoj kredibilitet i može da daje izjave u skladu sa onim što misli da treba. To je njegova odgovornost. Ne želim na bilo koga da utičem. To ga je, očigledno, tištilo i progovorio je o tome".

 

Terzić je ostavio otvorenom mogućnost povratka u ekipu, a Kolaković je dao svoje viđenje budućih igara primača servisa za državni tim.

 

"Miloš, kao i svi ostali igrači, koji su interesantni reprezentaciji, mora da ispuni određene uslove. Prvi je da ima želju da igra, a drugi je da svojim kvalitetom, ne samo na terenu nego i van njega, zasluži da brani boje nacionalnog tima. Ovo važi za njega i sve ostale momke".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online