Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.08.2012.
15:38
Beta A

Terzić: Ostaje gorak ukus!

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da ostake "gorak ukus" zbog načina na koji je njegov tim eliminisan sa Olimpijskih igara u Londonu – bez ijedne pobede.

Narednu godinu krećemo od nule - odbojkašice Srbije

"Sve utakmice smo odigrali približno isto što se tiče kvaliteta igre. Sa mnogo padova i definitivno ni blizu onoga što se verovatno očekivalo, sa jedne strane. S druge, 'ajde da ne pominjemo opet sve stvari koje su delimično uslovile ovakav nastup. Bez obzira na sve, sigurno ostaje gorak ukus u ustima, ne toliko zbog eliminacije, već zbog načina na koji smo počeli i završili ove Olimpijske igre", rekao je Terzić posle poraza Srbije od Brazila 0:3.

Srbija je kao zvanični evropski prvak izgubila svih pet mečeva u grupi i osvojila je samo dva seta. "Gracije" su, međutim, u London doputovale u znatno izmenjenom sastavu, zbog povreda.

"Svi se nadamo da će situacije biti drugačija nego ove godine. Ako se ekipa kompletira ili bar delimično kompletira, mi imamo kvalitet koji možemo da pokažemo na prvom narednom takmičenju... Sledeća godina je priča za sebe, kreće se od nule i ja se zaista nadam i verujem da svi mi nećemo gubiti veru da smo i dalje ekipa koja je u vrhu evropske i svetske odbojke", kazao je Terzić.

Selektor je rekao da ne može da odgovori na pitanje o tome da li će ostati na toj dužnosti jer se to rešava zajednički, sa rukovodstvom Saveza.

"Mi nismo do sada imali razgovore na tu temu, jer zaista ova reprezentacija je u poslednjih šest-sedam godina možda, po broju medalja, najuspešnija evropska selekcija, tako da bi bilo izlišno pričati o lošim rezultatima i menjati. Jednostavno, to je nešto što se dešava u sportu", rekao je Terzić.

On je naveo primer Brazila, aktuelnog olimpijskog šampiona, a u nedelju je mogao da bude eliminisan sa turnira.

"To su normalne stvari u sportu i mislim da ne treba razmišljati na taj način. U svakom slučaju uvek ćemo pokušati da nađemo najbolje rešenje za naredni period, pa da li je to sa ovim selektorom koji je sad ili nekim drugim, ili ovim igračima ili nekim drugim, to su stvari koje smo uglavnom rešavali zajedno i to je bilo dobro", rekao je Terzić.

Ivana Đerisilo je kazala da je nastup tima na Igrama maksimum te ekipe.

"Ja sam se nadala da ćemo proći grupu, a ne jednoj pobedi. Nisam bila tu poslednje tri godine i ovo nije ekipa sa kojom sam navikla da igram, tako da nisam imala nikakva očekivanja i zato nisam razočarana. Ne mogu ni da budem razočarana, jer sam provela divnih pet meseci sa curama, meni je to predivno vreme. Mi smo ekipa i ostajemo ekipa", kazala je ona.

Suzana Ćebić nije mogla da odgovori zašto se dešavaju oscilacije u igri.

"Volela bih da znam odgovor na to pitanje, ali ga, nažalost, nemam. I poslednju utakmicu smo odigrale kao sve od početka – sa mnogo oscilacija... Na kraju je ispalo da je cela ova reprezentativna sezona na neki način neuspešna. Nikako nismo mogli da dođemo do svoje igre i nažalost ovaj turnir se završio kako se završio", rekla je Suzana Ćebić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online