Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.07.2012.
19:46
Beta A

Terzić: Teško ćemo do četvrtfinala

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić kazao je posle današnjeg poraza od Južne Koreje (3:1) da plasman njegove ekipe u četvrtfinale Olimpijade "nije preterano realan zbog loših igara".

Nemamo tim za ovakvo takmičenje - Zoran Terzić

"Plasman u četvrtfinale nije preterano realan zbog toga kako mi igramo, a ne zato što smo izgubili prethodne dve utakmice", rekao je Terzić novinarima posle poraza sa 1:3.

Evropske šampionke prethodno su istim rezultatom izgubile i od Kine, a predstoje im mečevi sa Turskom, SAD i Brazilom.

Terzić je ocenio da, iako je u prethodnih šest duela Srbija pobedila Južnu Koreju, njegova ekipa danas nije bila favorit.

"Ne bih se složio da je poraz neočekivan. Sa Južnom Korejom smo igrali puno puta i uvek smo dobijali, ali situacija u našoj ekipi je takva da je teško reći da smo protiv nekoga favoriti. Imamo novu ekipu, koja nikada nije igrala zajedno i definitivno nemamo tim koji je spreman za jedno ovakvo takmičenje", ocenio je Terzić.

"Zbog svih problema koje smo imali nismo stigli da se u kratkom periodu pripremimo za takmičenje. Na žalost situacija je takva, ali probaćemo da motivišemo ekipu u narednom periodu i popravimo utisak", dodao je on.

Kao neke od problema, Terzić je istakao veliki broj povredjenih igračia.

"Problema zaista ima puno. Nije alibi, ali ono što nam se desilo ove godine stvarno se retko dešava. Praktično svi primači servisa su van stroja. Bilo je teško napraviti da ekipa funkcioniše, ali tako je kako je", rekao je selektor Srbije.

Tokom drugog seta došlo je do rasprave izmedju Terzića i Jovane Brakočević, a selektor je objasnio da to nije ništa čudno.

"To su normalne stvari koje se dešavaju u utakmici. Tada adrenalin radi malo drugačije nego u normalnim okolnostima i može da mi se ne svidi neki komentar. U našoj reprezentaciji se vrlo dobro zna hijerarhija i kome je gde mesto, tako da je i Jovana, kao i ja, svesna toga", rekao je selektor.

Terzić nije mogao na zvaničnu konferenciju zbog akreditacije

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nije mogao danas da uđe na konferenciju za novinare posle meča sa Južnom Korejom na OI u Londonu, zato što je radnica obezbeđenja rekla da nema odgovarajuću akreditaciju.

 

Rasuđivanju revnosne radnice nije doprinelo ni to što su brojni izveštači i osoba iz Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) govorili da je u pitanju selektor koji ima obavezu da dođe na konferenciju za novinare.

 

Sredovečna Britanka samo je defanzivno podigla ruke i govorila "žao mi je, žao mi je, ne sme da uđe niko ko nema odgovarajuću oznaku na akreditaciji".

 

Terzić je samo slegnuo ramenima i rekao "još bolje" i okrenuo se da ide, ali su ga tada spopali izveštači iz Srbije za razgovor. Tokom diskusije sa novinarima o porazu od Koreje 0:3, iz velike sale Erls kort (Earl's Court), koja se nalazi u istoimenom kraju zapadnog Londona, dotrčao je viši radnik obezbedjenja i intervenisao kod radnice.

 

Nakon toga je selektor ipak otišao na konferenciju za novinare, a srpski izveštači su požurili da jave o zanimljivoj anegdoti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online