Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.10.2009.
10:23
Vestionline, wienerliga.org A

Partizanu večiti derbi

U prvom ovosezonskom večitom derbiju Partizan je posle velike borbe i dva sata igre savladao Crvenu zvezdu sa 2:3 (25:22, 22:25, 25:23, 14:25, 14:16).

Crno-beli su na taj način ostali lider na tabeli, ujedno su prekinuli niz od šest poraza (računajući i jedan u Kupu) u duelima sa najvećim rivalom.

Ekipa Milana Žarkovića je više želela pobedu, do koje je na kraju potpuno zasluženo stigla, a Zvezda na kraju može da bude zadovoljna i bodom, mada je imala i meč loptu u taj-breku.

Ipak, kad je to bilo najpotrebnije, zakazali su oni od kojih se najviše očekivalo u Zvezdi, pre svih Dokić. Upravo dva bloka, najpre Minića, pa Steljića na Zvezdinom kapitenu donela su Partizanu dva velika boda u sjajnom i pre svega izuzetno uzbudljivom večitom derbiju, pred oko 1.300 posmatrača u „Šumicama“.

Crvena zvezda, ovoga puta sa Nemanjom Stefanovićem na mestu dizača, bolje je počela meč, iako je Partizan imao minimalnu prednost na prvom obaveznom predahu (8:7). Već do drugog tehničkog tajm-auta crveno-beli su preokrenuli i stvorili veliku razliku (16:10), najviše zahvaljujući vrlo dobrom bloku u tim momentina.

Ipak, nisu se crno-beli predavali, malo po malo su topili prednost rivala, a posle dva bloka Minića i uspešnih kontri Đorđevića i ponovo Minića, došla je ekipa Milana Žarkovića na samo poen zaostatka (18:17). Ipak, za više od toga u ovom meču gosti nisu imali snage, a mora se priznati ni sreće. Već prvu set loptu je realizovao Dokić – 25:22.

Sasvim drugačija slika viđena je u drugom setu. Partizan je sve vreme kontrolisao igru i rezultat, a korektor Aleksandar Atanasijević je bio nerešiva enigma za ekipu Željka Bulatovića. Vrlo brzo su se crno-beli, uz odličan servis, odlepili na plus pet (13:8), a Zvezda je samo uspela da zapreti u završnici (20:18). Ipak, vrlo brzo je došlo do izjednačenja u setovima – 25:22.

Šansu da možda osvoji i ceo plen Partizan je propustio u trećem setu, kad nije izdržao u igri nerava na kraju ovog seta. Dugo su crno-beli održavali prednost, poslednji put su vodili sa 19:18 posle asa Minića. Ipak, tada je najbolji pojedinac u redovima Zvezde Miloš Terzić uzvratio istom merom, a potom je Rašić napokon zaustavio Atanasijevića, pa su crveno-beli preokrenuli (21:19). Zvezda je došla do dve vezane set lopte, a drugu za novo vođstvo je iskoristio Terzić – 25:23.

Ipak, ono što su propustili u trećem periodu crno-beli su nadoknadili u preostala dva. U četvrtom setu je Partizan prosto „oduvao“ rivala, a u jednom momentu su crno-beli vodili čak sa 21:8, a set su završili više nego ubedljivo – 25:14.

Kulminacija je dostignuta u taj-breku. Paritzan je brzo stekao prednost (5:2), što je nateralo Bulatovića da umesto Mitića ponovo na teren ubaci Stefanovića. To se isplatilo, pa su crveno-beli uspeli da povedu (9:7), ali je tada crno-bele u igru, kao i u prethodnim mečevima, sjajnim servisima vratio Minić. Partizan je preokrenuo (11:9), ali je Zvezda imala snage da još jednom uzvrati. Ekipa Željka Bulatovića je imala i meč loptu, a potom je usledio već opisani rasplet, posle koga je Partizan zasluženo došao do pobede.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online