Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.10.2011.
12:07
Vestionline, Kurir A

Jelena Nikolić: Sada mogu da se udam

Kapiten srpskih odbojkašica Jelena Nikolić tvrdi da još nije svesna činjenice osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Nova srpska heroina otkrila je u intervijuu za "Kurir" kako vidi sebe po završetku uspešne karijere.

Devojka od zlata - Jelena Nikolić

Na pitanje šta Jelena radite van terena, zlatna odbojkašica je rekla da retko kad ima slobodne dane, a i tada sebe natrpa obavezama.

"Volim da čitam psihološke knjige, poslednja koju sam pročitala bila je „Čovek bez titule“. Često idem u Zvezdara teatar. Nisam pristalica naše muzike, sem u specijalnim situacijama", otkriva za Kurir Jelena Nikolić.

O čemu ste maštali kao devojčica?
"Oduvek sam sebe zamišljala kao nekog ko pomaže drugima, kao psihologa. Pokušavala sam i da se pronađem u raznim sportovima, ali na kraju je to bila odbojka.

Koristite li društvene mreže?
"Ne koristim Fejsbuk u velikoj meri. Volim da se čujem s prijateljima koji su po Evropi. Ne patim za postavljanjem fotki, niti za tim da kačim lude statuse".

S Majom je najlepše
S kim se najbolje slažete u reprezentaciji?
"Najviše se družim s Majom Ognjenović. Cimerke smo na svim gostovanjima i često smo zajedno. Ne znam šta bih da nema nje. Ona mi ulepšava dane u reprezentaciji. Nas dve uvek imamo teme za razgovor, što nam nekad i trener Terzić zamera", otkrila je Jelena.

Šta planirate po završetku karijere?
"Neću da otvaram kafiće i kupujem nekretnine. Želim da radim nešto što će me ispuniti, kao što je neki vrtić ili školica odbojke. Za tako nešto moram da se vratim u Beograd".

Razmišljate li o osnivanju porodice?
"Naravno, planiram jednog dana i da se udam i imam svoju porodicu".

Ko vam je prvi čestitao evropsko zlato?
"Ne sećam se! Znam samo da sam imala 35 poruka na mobilnom posle završetka meča. E, to mi se nikad nije desilo!"

Kako je familija reagovala na uspeh?
"Ovo je za mene šok, a kamoli za moju porodicu. Bili su i oni u Pioniru i pružali mi podršku. Posle smo svi zajedno slavili", rekla je Jelena. Slavila je i Srbija... 

Pune grudi medalja


Jelena Nikolić je sa reprezentacijom naše zemlje osvojila osam medalja na svim takmičenjima. Sa četiri zlata i po dve bronze i srebra oko vrata, Jelena spade u sam vrh okićenih odbojkašica širom sveta. Tri Evropske lige i šampionat Evrope nedavno završen u Srbiji su od zlatnog metala. Srebro je osvajala na Univerzijadu 2009. U Beogradu i na evropskom prvenstvu 2007. godine.


Daleke 2006. godine je u dresu SCG osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, a ove godine je sa ostalim odbojkašicama Srbije bila bronzana na Svetskom gran priju u Makauu.

 

Ona je najbolja srpska odbojkašica u 2010. godini u izboru Odbojkaškog saveza Srbije.


Rođena je 13. aprila 1982. u Beogradu, igra na poziciji primača. Trenutno natupa za klub Vakifbank Gineš Sigorta iz Istanbula.

Utorak 04.10.2011. 17:26
Tesko se osvaja srce devojke koja ga je ostavila na terenu za svoju zemlju i ne samo ona nego sve cure.Alal vera i hvala za divne trenutke koje smo gledali !!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online