Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.09.2011.
19:24
Vestionline, Beta A

Srbija dočekala evropske šampione!

Odbojkaška reprezentacija Srbije proslavila je titulu prvaka Evrope sa desetinama hiljada građana koji su se okupili ispred Skupštine grada Beograda.

Najbolji igrač EP burno pozdravljen na terasi Skupštine Grada - Ivan Miljković

Zlatnim "odbojkašima" priredjen je doček kakav im priliči, a autobus sa igračima pozdravljali su i građani na ulicama glavnog grada.

Povicima "Srbija, Srbija!", "Šampioni!" i velikim aplauzum pozdravljeni su prvaci Evrope, koji su poslednju titulu slavili na ovom mestu 2001. godine, kada su se vratili sa EP iz Ostrave.

Reprezentativci su se na balkonu Skupštine grada pojavili 15 minuta kasnije nego što je predviđeno, jer su na putu od hotela više puta morali da se zaustave i raduju se sa navijačima koji su iskoristili priliku da pozdrave šampione Evrope.

Najveće ovacije dobio je Ivan Miljković, kapiten i najbolji igrač naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini bili Austrija i Češka.

"Ni sam nisam verovao da ćemo osvojiti titulu. Ovo je neverovatan uspeh", rekao je kapiten reprezentacije Ivan Miljković, koji je jedini bio 2001. godine na balkonu Skupštine grada.

Kapiten se uz veliki aplauz zahvalio navijačima na podršci i obećao još uspeha u narednim godinama. 

Najbolji bloker na Evropskom prvenstvu Marko Podraščanin bi menjao sva individualna priznanja za medalje.

"Nikada pojedinačna priznanja ne mogu da se mere sa medaljom a pogotovo zlatnom, hvala vam na sjajnom dočeku", izjavio je Podraščanin, koji je sa Nikolom Kovačevićem bio u idealnom timu Evropskog šampionata.

"Hvala svima što ste došli, zlatnu medalju želim da posvetim svojim ćerkicama", rekao je najbolji primač EP Nikola Kovačević.

Jedan od najboljih na EP bio je primač Miloš Nikić, rodom iz Crne Gore.

"Borili smo se i srčano igrali da bi ovo ostvarili, hvala vam još jednom i ova medalja je i za Crnu Goru, nećete se ljutiti" rekao je Nikić.

'Doktor odbojke' - Igor Kolaković na balkonu

Selektor Srbije Igor Kolaković takođe se zahvalio navijačima u Beogradu, ali i onima u Beču koji su bodrili tim i iskoristio priliku da pozdravi i one odbojkaše koji su deo reprezentacije, ali nisu putovali na Evropsko prvenstvo.

"Srpska publika zna da pozdravi šampione. Osim momaka koji su se popeli na terasu postoji još nekoliko ljudi koji su bili sa nama u ciklusu priprema - Nemanja Radović, Borislav Petrović, Tomislav Dokić, Miloš Reljić, Nikola Jovović, Bojan Janić. Ovo je zajednički uspeh", poručio je Kolaković. 

Zlatni odbojkaši su na kraju bacili nekoliko lopti u masu i time im se zahvalili za pruženu podršku, a građane ispred Skupštine zabavljao je pevač Saša Kovačević.

Srpski odbojkaši su u finalu, u Beču, slavili protiv Italije sa 3:1, a na putu do finala ostvarili su maksimalan učinak i pobede nad Turskom, Slovenijom, Austrijom, Francuskom i Rusijom.

Odbojkaška reprezentacija naredno takmičenje imaće već u novembru kada će na Svetskom kupu u Japanu pokušati da se kvalifikuje na Olimpijske igre 2012.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 21:58
нема у одбојци пара као што је било у кошарци и фудбалу иначе већ би и то одавно схебали жуто -црвени.Срећа што баксуз није биоу у Бечу ,питање је дал би и медаљу имали.
Ponedeljak 19.09.2011. 22:16
Bravo zlatnim i požrtvovanim momcima! A ministarstvu sporta na sramotu! Bravo Miljkoviću!
Utorak 20.09.2011. 22:03
Srpkinjo,trebalo bi da znas,danas u Crnoj Gori,Bogu hvala,ima 200 hiljada Srba,koji zdusno i svim srcem navijaju za Srbiju,a tamo trpe pritisak,ne manji nego nasi na sjeveru Kosova.Kakav bi,tek,oni docek napravili odbojkasima Srbije...Zato,izadji iz svoje uske ulice,i ne prozivaj momka,koji je odlukom da igra za Srbiju,pored svih ucjena i prijetnji,pokazao i dokazao da je Srbin,makar koliko i ti.Ni tvoja prica nije nista bolja od Milove,jer i ti Srpstvo svodis na avnojevsku i natovsku Srbiju.Ali,hvala Bogu,to nije tako.Milosu hvala za onako divne rijeci,zna on sta je melem na rane crnogorskih Srba,da nam je ziv i zdrav,i da donese Srbiji jos brdo medalja! SRBIJA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online