Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 19.09.2011.
14:22
Vestionline, Beta A

Miljković: Ne igramo za novac, nego za Srbiju!

"Ne igramo za novac, igramo za narod, za državu, za zastavu i za grb. Čast mi je što sam bio sa ovim momcima", poručio je zlatni odbojkaš i najbolji igrač Evropskog šampionata, Ivan Miljković i dodao da mu žao što su odbojkaši "bacili državu u trošak".

Igraju za narod, državu, zastavu i grb

Evropski šampioni odbojkaši Srbije stigli su danas u Beograd, gde su ih na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali navijači, rodbina, ali i trubači.

Kapiten reprezentacije Ivan Miljković, na konferenciji za novinare, u emotivnom govoru pričao je o osvajanju zlata na Evropskom prvenstvu. Najbolji odbojkaš Evrope pozvao je "sve one koji su na bilo koji način ostali dužni šampionima" da u 18 časova dođu ispred Skupštine Beograda i da pozdrave šampione.

"Kada smo osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine nismo imali prilike da slavimo sa narodom. Godinu dana kasnije kada smo uzeli evropsku titulu imali smo doček, a sada je ova mlada generacija uspela da ponovi taj uspeh" rekao je Miljković i podsetio na zlatne asove iz 2001. godine Nikolu i Vanju Grbića, Željka Tanaskovića, Žarka Petrovića i druge.

MVP šampionata Evrope u Beču opet se zahvalio košarkašima, koji su neuspehom na EP u Litvaniji otvorili medijski prostor odbojkašima.

"Naravno da žalim zbog njihovog rezultata, ali otvorili su nam prostor. Išli smo iz utakmice u utakmicu i kao kapiten, prvi među jednakima kažem da je ovo istorijski uspeh, još veći od onog prvi put jer je ostvaren sa mladom i relativno neiskusnom ekipom", kazao je Miljković, i iskoristio priliku da se dotakne i "teških tema".

"Opet smo državu bacili u trošak jer smo zaslužili novčane nagrade koje su propisane pravilnicima. Eto, staćemo u red jer još ništa nismo dobili ni za bronzu sa SP prošle godine. Međutim, moram da naglasim da ne igramo za novac, nego za državu, grb, zastavu. Grb i zastava nisu samo na dresu, nego u srcu", zaključio je Miljković i dobio gromoglasan i dug aplauz od svih prisutnih.


Najbolji bloker Evrope Marko Podraščanin istakao je kako se malo toga može dodati na Miljkovićeve reči.

"Dosta medalja smo osvojili prethodnih godina, ali nijedna nije bila zlatna. Uoči finala rekao sam da bi ih sve menjao za zlato. Hvala svima koji su bili uz nas. Uspeli smo, pre svega zahvaljujući našem velikom srcu i kolektivu", rekao je Podraščanin.

Najbolji primač Evrope Nikola Kovačević iskoristio je priliku da se još jednom zahvali srpskim navijačima.

"Hvala publici u Beču koja nas je bodrila od samog početka. Što se tiče igre dosta ekipa je na terenu izgledalo moćnije od nas, ali mi smo imali najveće srce i najveću hrabrost. Zato smo ovde gde smo", poručio je Kovačević.

Selektor Igor Kolaković takođe je apostrofirao energiju koju je tim dobio od navijača u Austriji:

"Ljudi koji tamo žive i rade svojim optimizmom dali su nam potrebnu energiju. Bili su veći optimisti od nas, njihov rodoljubivi instikt se uvećavao i primio kod nas. Uoči puta malo ko od nas je sanjao o pobedničkom postolju, a niko o zlatu", rekao je Kolaković.

Odbojkaška reprezentacija Srbije juče je osvojila titulu šampiona Evrope pošto je u finalu koje je odigrano u Beču savladala Italiju sa 3:1.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 18:53
"Ne igramo za novac, igramo za narod, za državu, za zastavu i za grb. Čast mi je što sam bio sa ovim momcima", poručio je zlatni odbojkaš i najbolji igrač Evropskog šampionata, Ivan Miljković i dodao da mu žao što su odbojkaši "bacili državu u trošak" Drzava i treba da trosi i ulaze u sportiste a ne samo da zaradjuje od prodaje igraca i da se slikaju sa pobednicima !!!! BRAVO ODBOJKASI !!
Ponedeljak 19.09.2011. 19:26
Koja je ovo ljudina! Pravi kapiten bez dlake na jeziku a srca veceg od Rusije. Na koji je samo nacin vodio one momke i svojom borbenoscu im davao primjer,bacajuci se za svaku loptu u reklame. I vidi se brate,to se vremenom ne postaje nego se radja.Pobjednik i sampion, ili jesi ili nisi! Ne moze nista na silu...
Ponedeljak 19.09.2011. 18:36
Bravo za nase zlatne reprezentativnce!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online