Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 18.09.2011.
23:54
Vestionline A

Odbojkaši odavno sanjaju doček!

Evropski šampioni u odbojci prezadovoljni velikim uspehom priznali da odavno sanjaju o dočeku u Beogradu (ponedeljak 18h), pogotovo što su ispraćeni bez pompe, a vraćaju se kao heroji nacije.

Selektor Srbije Igor Kolaković

"Najvažnije je da smo prvaci Evrope. Došli smo sa željom da idemo od utakmice do utakmice. I tako smo išli i sve pobedili. Igrali smo u transu u većini utakmica", izjavio je selektor Igor Kolaković RTS-u posle pobede nad Italijom 3:1 i dodao:

"Da nismo uzeli zlato komentari bi bili drugačiji. Mi smo uvek imali dobru grupu. Ovo je samo kruna mladih momaka koji su bili u zapećku, potcenjivanji su, pričalo se da ne igraju u velikim klubovima i nemaju mentalitet pobednika. Pokazali su koliko su hrabri", dodao je Kolaković.

Selektor Srbije slikovito je opisao da je ekipa prethodnih mesec dana vežbala pevanje himne “Bože pravde”.

“Još pre mesec dana, kad su intonirali našu himnu na predolimpijskom turniru u Londonu, pomislio sam kako bi bilo lepo da se to ponovi u Beču. Meč je bio težak kao što smo i očekivali. Na početku nismo imali energiju kao u polufinalu. Ipak, verovali smo i hteli smo, a to nam je donelo veliku pobedu”, rekao je Kolaković.

 

Libero Nikola Rosić osvrnuo se na i na polufinalni i na finalni duel, jer se ekipa dosta umorila i potrošila protiv Rusije.

"Od početka je bila teška utakmica. Mnogo smo se potrošili protiv Rusa u polufinalu, kada nam je bilo najteže. Bukvalno svaka lopta je odlučivala pobednika. Morali smo da držimo Italijane u egalu i da probamo da ih slomimo. Svaka čast svima koji su bili uz nas. Dočekajte nas u što većem broju, to nam je bio san", rekao je Rosić.

Srpski odbojkaši kreću iz Beča u ponedeljak u 11 časova i 15 minuta, pa bi oko 12,30 trebalo da dođu u Beograd. Svečani doček će biti održan u 18 časova na platou ispred skupštine grada Beograda.

Najkorisniji igrač prvenstva Evrope u odbojci Ivan Miljković rekao je da je ekipa čekala šansu iz prikrajka i da se nada da će nacionalni tim sada dobiti potrebnu medijsku pažnju.

“Ovo je bila neizvesna utakmica, na kraju se ispostavilo da su dva as udarca odlučila. Večeras se pokazalo da je Italija morala da računa na svakog igrača iz naše ekipe. Ovaj trijumf je totalno drugačiji od onog pre 10 godina. Ne može da se poredi, jer je sve bilo drugačije, i ekipa i kapiten. Dobro da su nas se mediji sad setili. Mi smo svoju šansu čekali iz prikrajka. Na neki način su nam košarkaši svojim neuspehom otvorili medijski prostor. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još više prostora”, rekao je Miljković.

Dragan Stanković je podsetio na plan koji su "orlovi" imali pre početka šampionata.

"Imali smo cilj - da idemo iz seta u set, iz utakmice u utakmicu. Tako smo uspeli da osvojimo titulu. Protiv Rusa je bilo teže nego u finalu, koje je bilo priča za sebe. Odlično smo odradili posao posle prvog seta. Većina od oko 8.000 gledalaca u bečkoj dvorani navijalo je za Srbiju. Publika nam je dala mnogo samopouzdanja i sigurnosti. Odužili smo joj se", zaključio je Stanković.

Prvi čovek srpske odbojke i prvi potpredsednik CEV, Aleksandar Boričić je bio ponosan na naše momke.

"Odigrali su momci u pojedinim momentima i izvan svojih mogućnosti, igrali su srcem i bogato smo nagrađeni. Ispraćeni smo bez pompe, neki nisu ni znali da smo otišli, zato treba svi da dočekaju ove junake", kazao je Boričić i dodao:

"Iako smo ostali bez kapitena Nikole Grbića, pojavio se novi kapiten Ivan Miljković, pravi vođa, igrao je sjajno i davao snage saigračima kada im je ponestajalo", dodao je Aleksandar Boričić.

Beograd i Kosovska Mitrovica proslavljali uspeh odbojkaša

Trijumf srpskih odbojkaša na Evropskom prvenstvu proslavlja se u Beogradu, ali i na severu Kosova, gde se finalna utakmica protiv Italije pratila se i na barikadama.

Uspeh srpskih sportista proslavlja se na severu Kosova uz pesmu, sirene automobila i petarde. Veselo je i na barikadi u selu Rudare, gde su građani utakmicu pratili preko improvizovanog video bima. Severnom Kosovskom Mitrovicom kruže automobili sa uključenim sirenama a građani nose zastave Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 08:34
Браво момци, браво ШАМПИОНИ. Надам се величанственом дочеку.
Nedelja 02.10.2011. 21:49
docek ce biti kako samo srbi mogu da organizuju i proslave.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online