Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.09.2011.
20:14
Vestionline A

Miljković: Protiv Rusa finale pre finala!

Odbojkaše Srbije od borbe za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu deli samo jedan korak - pobeda u sutrašnjem polufinalu protiv izuzetno jake selekcije Rusije.

'Udarna igla' odbojkaša Srbije - Ivan Miljković

Obe reprezentacije do sada imaju maksimalan učinak od četiri pobede i po svemu prikazanom međusobni duel biće finale pre finala. Naši reprezentativci svesni su snage rivala, ali uvereni su da mogu u finale, prvo pod imenom Srbija.


"Očekujem veoma težak meč. Nekako u duelima sa Rusima uvek bude 3:0, za nas ili za njih. Iznenađenje je i za mene ova pobeda, ali imamo obavezu da ovako nastavimo. Kuda smo kreneli, videćemo, ali sa ovakvom igrom mislim da možemo da pariramo i dosta dobrim Rusima", rekao je kapiten Srbije Ivan Miljković i dodao:

"Imali smo puno grešaka, ali tako nešto se očekivalo. Mislim da smo obradovali prvo sebe, pa onda ostale. Očekivao sam još težu utakmicu, ali uspeli smo da pobedimo u četiri seta. Zadnja dva su bila dosta diskutabilna i što se sudijskih odluka tiče i što se tiče same igre, igralo se poen za poen do samog kraja", izjavio je Miljković, nakon što je Srbija juče u četvrtfinalu savladala Francuska sa 3:1, dok su Rusi u drugom meču identičnim rezultatom nadigrali Bugare.

Selektor Igor Kolaković najavio da veruje u iznenađenje protiv Rusije u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Moramo da odigramo svoj najbolji meč ove godine da bismo imali šanse protiv Rusa. Potrebno je da ih pritisnemo, pre svega dobrim servisom. Važno je da stalno budemo egalu sa njima jer se tada dešava da Rusi padnu”, rekao je Kolaković u izjavi za 'Tanjug' i dodao:

"Rusija još od početka prvenstva slovi za glavnog favorita za zlatnu medalju. U dosadašnjem toku šampionata potvrdili su da imaju veliki kvalitet. Ipak, bez obzira na sve, u subotu ćemo na terenu biti samo mi, oni i mreža koja nas deli", poručio je selektor Srbije.

Jedan od naših najboljih igrača Dragan Stanković ocenio je da Srbija može da pobedi svakoga na ovom šampionatu.

"Rusi su jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja na prvenstvu. Prošle sezone su osvojili Svetsku ligu i to je ekipa koja već godinama igra zajedno. Sve to, ipak, ništa ne mora da znači. Važno je da smanjimo greške u našoj igri i onda ćemo imati šanse", objasnio je Stanković.

Libero reprezentacije Srbije Nikola Rosić uveren je da naš tim ima velike šanse da pobedi.

"Rusi su sigurno favoriti, ali mi ćemo da ih čekamo. Vrebaćemo svoje šanse, napašćemo ih i pokušati da iznenadimo", naveo je Rosić.

Marko Podraščanin rekao je da nema mesta slavlju zbog plasmana u polufinale.


"Što pre treba da zaboravimo pobedu nad Francuskom. Okrenuli smo se Rusima, koji su veliki favoriti za titulu. Moramo da stisnemo zube i damo sve od sebe".

Polufinale između Srbije i Rusije igra se u subotu od 18 sati u Gradskoj hali u Beču. Prethodno, u prvom polufinalu od 15 časova sastaće se Poljska i Italija.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2011. 11:40
Eto prilike da im se, a nemogu rec "osvetimo" braca su, neka bude izjednacimo. Mada kako se ovi porazi umal da kazem prelazi zaredali, sve mi se nesto cini...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online